Läkare om prinsessan Sofias graviditet – orden väcker oro

Prinsessan Sofia & prins Carl Philip

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn.
Nu väcker en välkänd läkares ord oro.

Fem år har gått sedan prins Carl Philip efter flera år äntligen fick sin prinsessa Sofia. Inför hela svenska folket blev de man och hustru, och idag lever de ett familjeliv tillsammans på Villa Solbacken.

Det var i april 2016 som prinsessan Sofia och prins Carl Philip blev föräldrar för första gången. Det var då sonen Alexander som kom till världen. Men redan året därpå kunde de välkomna ännu en son till familjen – nämligen lillebror Gabriel. Och nu har det alltså blivit dags för kungafamiljen att få ytterligare en bebis i familjen.

LÄS OCKSÅ: Första bilden på prinsessan Sofias gravidmage – så har hon dolt den innan

Det var under fredagsmorgonen som hovet avslöjade att prinsparet ska bli föräldrar ännu en gång, och på kungafamiljens Instagram valde de också att kommentera den fantastiska nyheten. De skrev då att de är glada och förväntansfulla inför att träffa deras tredje barn, och att få ytterligare ett syskon till sönerna Alexander och Gabriel.

Men mitt i all glädje finns det även en hel del oro. Nu uttrycker den berömda läkaren Agnes Wold sin oro inför den kommande kungligheten.

Den berömda läkarens oro inför prins Carl Philip och prinsessan Sofias barn

Vanligtvis när en ny kunglighet kommer till jorden brukar det firas med pompa och ståt. Men den här gången tror många kunniga inom området att det kommer bli annorlunda.

Prinsessan Sofia beräknas nämligen att föda någon gång mellan mars-april 2021, och om man tänker teoretiskt skulle ett kungligt dop med hela kungafamiljen på plats ha ägt rum bara några månader efter. Men så tror man inte blir fallet.

På grund av den pågående pandemin och befintliga restriktioner fasar många att detta dessvärre inte kommer vara möjligt, trots att det är drygt ett halvt år framåt i tiden.

Agnes Wold, som är läkare och professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, har blivit en av Sveriges viktigaste informationskällor kring hur man ska hantera coronaviruset - och hon har en mörk tro inför nästa sommar. Enligt Svensk dam har Agnes i en intervju till Expressen ha sagt:

– Det blir nog som förra sommaren, så fantasilös är jag. Om vi har en ny våg här nu, och så hoppas vi att den någotsånär kan kämpas ner, och så kanske det kommer en ny till våren – vad vet jag.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Estelle testad för covid-19 – stora utbrottet bland klasskamraterna

LÄS OCKSÅ: Därför väljer prinsessan Sofia och prins Carl Philip att inte ta reda på könet