Kungens markering mot prinsessan Leonore

Prinsessan Leonores skola orsaken till kungens beslut
Det är skillnad på barn och barn. Det är tydligt efter att prinsessan Estelle och prinsessan Leonore fyllt år inom loppen av några dagar. Den sistnämndas födelsedag uppmärksammades nämligen inte alls.
Annons

Prinsessan Madeleines äldsta dotter prinsessan Leonore fyllde i torsdags sex år, och Madeleines följare jublade när hon delade med sig av en ny bild på dottern.

Det var den första bilden på Leonore sedan i höstas, så många kunde notera att Leonore vuxit mycket sedan senast.

Annons

Familjen flyttade för 1,5 år sedan till USA och lämnade Sverige. Där har Chris O’Neill sin utgångspunkt för sina företag, och barnen går på förskola. I höst kommer dock prinsessan Leonore att börja skolan, och hovet har tidigare avslöjat att hon kommer att gå i amerikansk skola.

Annons

Prinsessan Leonore firades inte

Just Leonores skolgång ska enligt uppgifter vara en stor orsak bakom kungens beslut att prinsessan Madeleine och prins Carl Philips barn för ett halvår sedan uteslöts från svenska kungahuset. Hade Leonore fortfarande tillhört kungafamiljen hade det krävts att hon gått i en svensk skola.

”Den här förändringen har planerats under lång tid. Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner”, skrev prinsessan Madeleine på sina sociala medier.

View this post on Instagram

Happy birthday to our sunshine! You make us smile everyday!!

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Annons

Prinsessan Estelle åtta år
Estelle uppmärksammades med nya bilder som fotografen Linda Broström tagit.

Hur kungens barnbarn behandlas olika märks redan nu. För i söndags, bara tre dagar efter Leonores födelsedag, fyllde hennes kusin prinsessan Estelle åtta år. Estelle kommer i framtiden att ta över den svenska tronen och bli drottning, och fokuset på henne har ökat markant sedan kungens beslut att minska på barnbarnens närvaro.

När Leonore fyllde år var det bara Madeleine som uppmärksammade dagen med en bild på dottern. Men när Estelle fyllde år så valde kungahuset att publicera nya bilder på henne tillsammans med lillebror prins Oscar – samt uppmärksamma födelsedagen på sociala medier.

Kungens ord om skillnaden mellan barnbarnen

Bilden på Leonore var fotograferad av mamma Madeleine med hjälp av en mobilkamera, medan bilderna på Estelle var arrangerade med proffsfotograf på slottet. Något Svensk Dam var först att rapportera om.

Annons

Kungen har tidigare uttalat sig om att det från och med nu kommer bli tydligare vilka inom kungafamiljen som kommer att vara officiella representanter för Sverige.

– För mig är detta ett sätt att klargöra vilka förväntningar som finns, sa han då och fortsatte:

– Det kan förhoppningsvis vara till hjälp när mina barnbarn så småningom ska staka ut sin egen framtid.

Kronprinsessfamiljen 2019
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och barnen Estelle och Oscar är de som främst kommer att representera svenska kungafamiljen i framtiden.

Med all sannolikhet så uppmärksammades prinsessan Leonore minst lika mycket av familjen på sin födelsedag, trots att hon inte fick ett eget inlägg på sociala medier från hovet.

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Suvad Mrkonjic/TT, Anna-Lena Ahlström, Linda Broström

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…