TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kung Carl Gustafs stora familjelycka – avslöjar påskplanerna

05 apr, 2023 
kungen och drottningen
Kungen kommer med glädjande besked efter sitt besök i Östersund.
I en intervju med SVT Jämtland avslöjar han att fler av familjemedlemmarna har storslagna planer för påsken.
– Vi åker dit med delar av familjen, säger kungen själv till SVT
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Påsken närmar sig med stormsteg och Hänt har tidigare kunnat avslöja att kungafamiljen har helt tomma scheman inför högtiden. Vad kungligheterna ska ha för sig har däremot inte varit känt.

”Kungafamiljen firar påsken privat”, skrev hovets informationsavdelning i ett mejl till Hänt när tidningen ställde frågan.

Kungens egna ord om privata påskfirandet med familjen

Men nu står det klart att iallafall delar av kungafamiljen har storslagna planer för påsken, det vankas nämligen skidsemester. Det var i en intervju med SVT Jämtland, tidigare i veckan som kung Carl Gustaf delade med sig av privata avslöjanden. Även under kungens tal till modborgarna i Jämtland berättade han om kungafamiljens stuga i Storlien.

Annons

– Som ni kanske vet har drottningen och jag en särskild koppling till Jämtland genom fjällstugan i Storlien, säger han och fortsätter:

– Den har varit i familjens ägo sedan 1932 och mina föräldrar var där många gånger. Det var också där som våra barn lärde sig att uppskatta vintersporter – och nu åker våra barnbarn skidor i samma backar.

I intervjun slog han även fast att det är just i Storlien som kungafamiljen ska fira påsken.

– Absolut! Vi åker dit med delar av familjen, säger han till P4 Jämtland.

Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”Brand logo
Kronprinsessan Victorias ätstörningarna: ”Prinsess-sjukan”

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tillbaka i Sverige efter resan

Kungen och drottning Silvia har ett härlig gäng av barnbarn, faktum är att de hunnit bli hela åtta stycken – Estelle, 11, Leonore, 9, Nicolas, 7, Oscar, 7, Alexander, 6, Gabriel, 5, Adrienne, 4, och Julian, 2.

Vilka som kommer finnas med under firandet är i nuläget oklart men förmodligen dyker den skidälskande prinsfamiljen upp. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia begav sig till New York i helgen då de skulle medverka vid World Dyslexia Assembly i Lincoln Center under måndagen. Men resan visade sig bara pågå under två dagars tid, så perfekt. Inför påsken väntas prinsparet vara återförenade med sina söner, och kanske har de till och med gett sig uppåt i Sverige för skidsemestern.

FOTO: TT

Annons