ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Kung Carl Gustafs vassa skämt om pengar – oväntade draget framför alla

28 apr, 2023 
kungen och drottningen
När kungen och drottning Silvia besökte Uppsala passade kungen på att skoja till det framför ett par barn i publiken.
Skämtet visar sig handla om hur rik kungen är.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppetBrand logo
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Som en del av firandet av kung Carl Gustafs 50-årsjubileum på tronen besöker han och drottning Silvia Sveriges 21 län. Nyligen befann sig kungaparet i Uppsala.

Landshövdingen stod som värd för besöket, det blev firande på S:t Eriks torg, ett besök på Upplandsmuseet, kortege med häst och vagn genom delar av staden samt plantering av träd i Slottsbacken, framgick det på Region Uppsalas hemsida.

Men kungen passade också på att skoja till det under sin vistelse i Uppsala!

Kungens skämt om pengar – efter frågan från barnet

I ett klipp som Expressen publicerat framgår det att kungen och drottningen står och pratar med några barn. Under samtalet så får kungen dessutom en specifik fråga:

– Hur rik är du?

Annons

– Han har mer pengar på sig än jag, svarar kungen skämtsamt då och pekar mot ett annat barn.

Flera barn syns sedan skratta och kungen vinkar glatt hejdå.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia vid S:t Eriks torg under besöket i Uppsala län. Under året reser kungaparet till 21 län med anledning av kungens 50-årsjubileum på tronen.

Så blir firandet av kungens 50 år på tronen

Senare i år, den 15 september, blir givetvis den största dagen. Den 15 september 1973 tillträdde Carl Gustaf på tronen vid 27 års ålder och är därmed Sveriges längst regerande kung.

Det blir det Te Deum i Slottskyrkan och på kvällen hålls en jubileumsmiddag i Rikssalen som kommer att fyllas av kungliga utländska gäster, statschefer och representanter från olika delar av Sverige.

Men samma dag som kung Carl Gustaf blev Sveriges kung infaller också prins Daniels födelsedag – den 15 september. Hur prins Daniels firande blir återstår helt enkelt att se!

FOTO: TT

Annons