LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Estelle och Oscar får inte prata i skolan – strikta förbudet avslöjat

01 jun, 2024 
Linn Seipel
prinsessan estelle och prins oscar med mamma Victoria
Det är hårda bud som gäller, på elitskolan Campus Manilla, där kronprinsessparets barn går...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?Brand logo
Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels barn – prins Oscar och prinsessan Estelle – går båda på den prestigefyllda skolan Campus Manilla. Den är belägen mitt på Djurgården, och har utöver kungligheter barn från flertalet förmögna och framgångsrika föräldrar.

Campus Manilla ses som en av landets mest exklusiva friskolor, men har under åren också fått rubriker efter häpnadsväckande avslöjanden. Under 2018 stod det klart att barn till förmögna föräldrar fått gått före i skolkön – på bekostnad av nyanlända, trots att regeringen beslutat om att några procent ska få kvoteras in. I fjol var skolan åter i blåsväder, då de framgått att flera elever kunnat fuska sig till högre betyg.

Prins Oscar får inte prata i matsalen – kontroversiella metoden på elitskolan

Nu framgår också att skolan använder sig av en aningen kontroversiell metod i sitt fostringsprogram. Elever i förskoleklass och i lågstadiet, där bland annat prins Oscar nyligen gått, får nämligen inte prata alls under lunch.

Annons

"Årskurs F-3 har tyst lunch", kan man läsa i ett dokument på Campus Manillas hemsida, har Svensk Dam tidigare rapporterat.

Campus Manilla är inte den enda friskolan på Östermalm som utövar ”tyst lunch”. Maija Möller Grimakova, tidigare rektor på Campus Manilla och Fredrikshovs slotts skola, motiverade då metoden i en intervju med Mitt i Östermalm.

– Det har alltid varit så. Vi vill att eleverna äter i lugn och ro så att de verkligen känner vad maten smakar. Vi vill att de ska koncentrera sig på maten, så att de äter ordentligt och orkar hela dagen i skolan, sade Maija i intervjun.

Även en Linda Milton, dåvarande biträdande rektor på Fredrikshovs slotts skola, försvarade att eleverna ska äta i tystnad.

– Vi upplever en större förmåga till koncentration i klassrummet, förklarade hon till tidningen.

FOTO: Mikael Fritzon/TT, Karin Törnblom/TT

Annons