LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alex Schulmans oväntade namnbyte på sonen – efter idolen

19 maj, 2017 
AvAngelica Jaako Billenman
Det pågår en infekterad namntvist i det Schulmanska hemmet efter deras sons födsel. Amanda Schulman röstar på Louie medan Alex Schulman tycker Diego är fint, efter barndomsidolen Diego Maradona.
Annons

Redan i februari, två månader innan sonens födsel, avslöjade Alex Schulman, 41, i sin podd “Alex & Sigges podcast” att barnet skulle heta Louie. Den lilla pojken har idag hunnit bli en månad gammal, och nu säger Alex att han och frun Amanda Schulman, 36, fortfarande inte enats om namnvalet. Louie är nämligen Amandas förslag, själv vill Alex Schulman att han ska heta Diego.

– Vi bråkar lite om det fortfarande, jag vill ju att han ska heta Diego, det är mitt förslag som blir nedröstat, säger han men får uppbackning av poddkollegan och författaren Sigge Eklund, 43:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är ju jättefint, otroligt fint! säger han.

Alex Schulman och frun har döttrarna Charlie, 7, och Frances, 4, sedan tidigare och har alltid önskat sig en son.

Annons

– Jag har sagt det från första början att får jag en kille så ska han heta Diego, förklarar Alex Schulman namnvalet och får frågan från Sigge Eklund om det är efter det forne argentinske fotbollsproffset Diego Maradona, 56.

– Jag vill inte bara se det som en homage till honom, men det är klart att det är ju min barndoms stora hjälte, säger Alex och berättar att Amanda tycker att namnet är för latinamerikanskt.

Diego Maradona hade sin storhetstid under 80-talet och anses idag vara en av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna.

Han konstaterar krasst:

– Jag kommer inte få igenom det, han kommer inte få heta Diego.

Men Alex Schulman fortsätter ändå att nämna sonen med det spanskklingande namnet i podden eftersom han vill “känna på hur det är”.

Foto: IBL

Annons