LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Schulman deppig efter sonens födsel: "Hur ska jag klara det?"

22 apr, 2017 
AvAngelica Jaako Billenman
I sin podd berättar Alex Schulman att han tror att han drabbats av baby blues efter sonens födsel, ett nedstämt tillstånd som ofta nyförlösta mammor råkar ut för.
Annons

Under påsken blev medieprofilerna Alex Schulman, 41, och Amanda Schulman, 36, föräldrar till en efterlängtad son. Paret har sedan tidigare döttrarna Charlie, 7, och Frances, 4, och har sett fram emot att berika familjen med en pojke.

Men den första tiden som trebarnsförälder blev inte riktigt som Alex förväntat sig. I “Alex & Sigges podcast” som han har tillsammans med författaren Sigge Eklund, 43, berättar han om hemkomsten från BB. Alex beskriver att han är på tårna för att se om hans fru drabbats av baby blues, ett tillstånd som är väldigt vanligt för nyförlösta mammor där man kan känna sig nedstämd, få gråtattacker eller ångest.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag försöker övervaka Amanda, för man har ju hört om baby blues, att mamman känner någon typ av sorg, säger han i podcasten och fortsätter:

– Jag är så koncentrerad på att upptäcka om Amanda är ledsen att jag inte märker att jag själv är det, att jag själv blivit det – ledsen.

Alex och Amanda Schulman har nyss blivit trebarnsföräldrar.

Alex tror att han själv fått baby blues.

– Det finns ju otroligt mycket skrivet om det här med baby blues som drabbar mammor, men det finns ingenting skrivet, eller jag har inte läst det i alla fall, någon typ av pappa-blues. Men det är klart att den måste finnas också? Den kom i alla fall krypande då, någon typ av ångest. Eller jag vet inte riktigt om det är ångest… Jag försöker hitta orden här för det är svårt… Det är inte ångest, det är en tyngd. Det är tyngre att leva nu. Det är allvarligare att leva, säger han och Sigge skrattar.

Annons

– Varför skrattar du? säger Alex.

– Det är så sant, det är så jävla läskigt ju varje gång man får barn. Man tror att det ska bli som att vinna på lotto, den typen av glädje, men så är det istället en allvarlig glädje, förklarar Sigge.

– Ja exakt, det är ju för att glädjen finns där. Det finns ju någonstans djupt inne i mig en glädje, men det är inte lika lekfullt. Den är ödesmättad, säger Alex och förklarar att han känner ett stort ansvar för sina barn som också gör att han är orolig.

– Jag känner så här: ”Hur ska jag klara av det här? Hur ska det här gå?”.

Alex har tillsammans med Sigge Eklund “Alex & Sigges podcast”.

Men Alex tror ändå att det kommer att ordna sig.

– Jag är inte orolig. Alla de här åren i terapi gör att jag känner mig själv ganska väl. Jag vet att den här pojken kommer att få ett liv där han kommer att gå fram självlysande av kärlek som kommer från mig och Amanda. Jag vet att allting kommer att bli bra, men jag är helt golvad av den här känslan av att det är tungt, alltså inte tungt som att i jobbigt utan det finns en tyngd nu i allting.

Vill du veta mer om baby blues finns information hos Vårdguiden.

Foto: IBL

Annons