LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Schulmans svartsjuka mot Reinfeldt: "En avsky som gror”

17 apr, 2017 
AvAngelica Jaako Billenman
Alex Schulman är trött på att Fredrik Reinfeldt särbehandlas på grund av sitt kändisskap. När de båda möttes på en författarträff nyligen försökte Alex ta kontakt med före detta stadsministern men fick kalla handen tillbaka.
Annons

I “Alex & Sigges podcast” släppte nyligen Alex Schulman, 41, bomben: Att han blir “riktigt mörk” när han tänker på Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt, 51. Anledningen? Det vill han först inte riktigt prata om.

– Det är lite förnedrande på något sätt. Jag vet inte ens om jag vill berätta det, det gör ont på riktigt, säger han och fortsätter:

– Det är en avsky som gror.

Men det kryper fram till sist. Till historien hör det att både Schulman och Reinfeldt släppte självbiografier i höstas. Alex boken”Glöm mig” som handlar om hans alkoholiserade mamma och Fredrik “Nya livet” om åren efter politiken.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Fredrik Reinfeldt släppte självbiografin “Nya Livet” i höstas.

Nyligen var de båda inbjudna på en författarträff på en Finlandsfärja för att träffa läsare och prata om sina böcker. Genast tycker Alex att Reinfeldt får specialbehandling på grund av sitt kändisskap.

Annons

– Han är i ett omedelbart centrum i varje ögonblick, berättar Alex och ger några exempel, bland annat får Reinfeldt sin hytt först av alla på hela båten, medan alla andra måste stå och vänta tills deras städats klart.

– De har alltså sagt: ”Vi städar Reinfeldts hytt först så att han fort kan komma in i sin hytt. Skit i alla andra, det är bara Reinfeldt som är viktig här.”

Sedan upptäcker Alex även att Reinfeldt fått en svit, medan han själv och hans döttrar Charlie och Frances, som var med på resan, bara fått en premiumhytt.

– Jag blir riktigt mörk. Han har fått ett etage med två plan, han har balkong där han kan sitta och ta ett glas och kolla på när solen går ner över Stockholms skärgård, säger han.

En gång i veckan släpper “Alex & Sigges podcast” ett nytt avsnitt.

Men framför allt är han irriterad på att Reinfeldt inte tycks vilja prata med honom. Först undviker före detta statsministern honom.

Annons

– Han hatar dig? frågar Alex poddkollega Sigge Eklund, 42.

– Det verkar så. Jag förväntar mig inte att han ska känna igen mig, men när vi är åtta författare på en båt.., säger Alex.

Men sedan tar Alex saken i sina egna händer och approachar Reinfeldt i båtens bufférestaurang.

– Jag går fram till honom, ”Hej, Alex”, men han säger inte vad han heter. Kan inte han bara säga: ”Hej, Fredrik”. Det kan han väl göra?

– Verkligen, instämmer Sigge.

– Men då säger jag i alla fall. ”Gud va kul att ses, det här är Charlie och Frances”. Han behandlar dem som att de är vuxna: ”Hej, angenämt”. Alltså Charlie vet inte vad angenämt är, vad det betyder. Han är helt iskall. Men då säger jag så här: ”Hur går det här till?” för att jag vill att han ska säga ”Jag har tagit ett bord här borta och så tar man lite mat bara, du kan väl slå dig ner?”. Istället så säger han: ”Det finns ett stort antal bord som är till vårt förfogande. Du väljer ett av borden och så tar du mat här.” Det är uppenbart att han inte vill ha sällskap där, säger Alex och säger att Reinfeldt verkar ha en “panisk ovilja” att vilja prata med honom.

Alex Schulmans bok “Glöm mig” handlar om hans uppväxt med sin alkoholiserade mamma.

– Kan det vara så att han är rädd att du ska hänga ut honom på något sätt. Att han har fått för sig att du bloggar, poddar? frågar Sigge.

– Jag skulle aldrig hänga ut honom i en podd, säger Alex varpå Sigge snabbt replikerar:

– Vad är det du har gjort senaste sju minutrarna då?

Och så skrattar de gott.

Foto: TV4/Youtube/IBL

Annons