Kronprinsessan Victorias privata firande – nu avslöjar prins Daniel

Kronprinsessan Victoria har en vit och blå folkdräkt.
Exklusivt

Kronprinsessan Victoria fyller 45 år!
Födelsedagen firas på Solliden dit allmänheten är inbjuden att vara med på festligheterna.
Nu avslöjar prins Daniel det privata firandet för Victoria.
LIVE: Victoriakortegen
0:00

Efter reklamen: LIVE: Victoriakortegen

(0:00)

Slå på ljud

Idag fyller kronprinsessan Victoria 45 år, hurra! Och givetvis firas födelsedagen med pompa och ståt på Solliden på Öland.

Bland festligheterna står bland annat hästkortege, musik från kända artister, prisutdelningen av Victoriapriset och massa annat kul på schemat. Dagen till är kan allmänheten vara med och fira Victoriadagen tillsammans med kungafamiljen på plats på Öland.

Men för alla som inte kan vara på plats på för att fira kronprinsessan Victoria så sänder Hänt festligheterna live direkt från Solliden mellan klockan 16:15 – 17:30.

Så firar kungafamiljen kronprinsessans 45-årsdag

På Öland har nästan hela kungafamiljen samlats för att förbereda och fira Victorias födelsedag, något som hovet har bekräftat för Hänt.

– De flesta i kungafamiljen är på Öland denna vecka inför Kronprinsessans födelsedag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Nu fastställer hovet vilka ur kungafamiljen som kommer närvara vid festligheterna, men än är det oklart vilka av Victorias syskonbarn som är med och firar henne.

– Kungaparet, Kronprinsessparet, Prinsparet och Prinsessan Madeleine närvara vid konserten. Vilka barn som närvara vet vi först i morgon på plats, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare på hovet till Hänt.

Tidigare år har prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar, 6, varit med under dagen och firat mamma Victorias födelsedag. Hovet bekräftar att de i år är med och åker i kortegen mot Victoriakonserten.

– Allmänheten ges möjlighet att, tillsammans med Kungen och Borgholms kulturskolas barnkör, sjunga för Kronprinsessan innan Kronprinsessfamiljen kliver upp i vagnen för att i hästkortege färdas genom Borgholm till Borgholms Slottsruin, säger Ulrika Näsholm.

Kronprinsessan Victoria på uppdrag i Daniels hemtrakter – utan prinsen

Se klippet här!

Prins Daniel avslöjar kronprinsessans privata firande

Dock är inte allmänheten inbjuden på allt födelsedagsfirande för Victoria, hovet bekräftar för Hänt att hon även kommer firas av familjen.

– Utöver det officiella firandet firar Kronprinsessan sin födelsedag privat, säger Ulrika Näsholm.

För Svensk Dam avslöjar även prins Daniel att kronprinsessan får ett litet firande innan det officiella firandet drar igång på Öland.

– Men då ska vi fira, och uppvakta Victoria. Och det ser vi fram emot! Fast det är ju privat, säger han till tidningen.

Även en överraskning kan kronprinsessan vänta sig från sin make.

– Ja, jag brukar ju försöka få till det på födelsedagen. Någon överraskning i alla fall. Så även i år, säger prins Daniel.

Hoppas det blir en fantastisk dag på Öland idag. Stort grattis Victoria på 45-årsdagen!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Christine Olsson/TT

SENASTE NYTT!