Kronprinsessan Victoria och prins Daniel lämnar rampljuset efter tuffa tiden

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Exklusivt

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har lämnat rampljuset helt efter den tuffa tiden.
Orsaken? Sportlov!
0:32

Efter reklamen: Kungens vädjan till svenska folket under coronapandemin: "Hjälp din med människa"

(0:32)

Kungafamiljen fick en tuff start på det nya året, då kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, testade positivt för covid-19. De sattes därmed i karantän och hade inte möjlighet att jobba på samma sätt som innan.

Trots snabba åtgärder så testade även kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, positivt bara några dagar senare. Det som blev glada nyheter i det tråkiga var att symptomen inte blev värre än en mild förkylning för alla fyra. Samtliga var snabbt på benen igen efter sin tid i karantän.

Kungaparet och kronprinsessparet kunde under tiden i karantän jobba på som vanligt, vilket innebar en del åtgärder, bland annat att prins Carl Philip, 42, och prinsessan Sofia, 37, fick hoppa in i deras ställe då riksdagen uppmärksammade att det var 100 år sedan som de första kvinnorna tog sin plats i riksdagen.

Exklusivt
Frågan om prins Oscar som hovet vägrar svara på

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel lämnar rampljuset

Sedan en tid tillbaka är kronprinsessan och prinsen tillbaka på benen och jobbar på för fullt. Men såklart måste ju även våra kungligheter få lite semester.

Denna vecka har många av Stockholms skolor stängt på grund av sportlov, vilket innebär att prinsessan Estelle, 10, och prins Oscar, 6, är lediga från skolförpliktelserna en vecka. Och vad passar bättre då än lite ledighet?

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vart bär det av i år för kronprinsessfamiljen? Hovets informationschef Margareta Thorgren har bekräftat för Hänt att familjen fortfarande befinner sig i Sverige.

– Kronprinsessfamiljen är hemma i Sverige, säger Margareta Thorgren till Hänt.

Men exakt vad familjen gör för aktivitet på sin semester är privat. Något man däremot kan ana är att det vankas skidsemester. Nämligen har ju kronprinsessfamiljen varit iväg för skidåkning två gånger senaste månaderna, först i Vemdalen och sedan i Åre.

Hoppas familjen tar det lugnt och laddar batterierna rejält!

Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet här

Se klippet här!

FOTO: Claudio Bresciani/TT

SENASTE NYTT!