TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels glädjebesked

06 okt, 2021 
KRONPRINSESSAN VICTORIA, PRINS DANIEL
Den långa väntan är äntligen över för kronprinsessparet.
I förmiddags kunde hovet avslöja en riktigt glädjande nyhet och nu är lyckan total inom kungafamiljen!
Annons
Se dramatiken när Kronprinsessan Victoria räddar en man i fjällenBrand logo
Se dramatiken när Kronprinsessan Victoria räddar en man i fjällen

Kronprinsessan Victoria, 44, och Prins Daniel, 48, lever ett ljuvt liv på Haga slott där de bor tillsammans med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar. Men det är inte bara på Haga som kronprinsessparet gärna tillbringar sin tid.

Nyligen kunde de nämligen meddela att de investerat i ytterligare ett boende, närmare bestämt ett skärgårdshus värt 10 miljoner kronor. Huset är på 328 kvadratmeter och är byggt i modern stil, med stora fönster från golv till tak, tre eldstäder och vackra golv i slipad kalksten. Förutom att den har sjötomt så har kronprinsessparet även utrustat boendet med en pool.

Med andra ord har glädjen varit total senaste tiden och nu kommer nästa härliga glädjebesked!

Tuffa tiden för kronprinsessparet

Coronapandemin har dock varit en tuff tid för alla och likaså för våra kungliga högheter som tvingats isolera sig i sina hem. Faktum är att det nästan är två år sedan som kronprinsessan satte sin fot på utländsk mark.

Annons

Senast Victoria var utomlands var under en resa till Polen, i januari 2020. Men efter det tog det tvärstopp, precis som för alla andra.

Glädjebeskedet – hovet avslöjar härliga nyheten

Det var i förmiddags som den riktigt glada och härliga nyheten kom. Efter att ha varit innanför Sveriges gränser under så lång tid kan de äntligen se framåt mot ljusare tider. Kronprinsessparet ska nämligen få åka ut och resa igen!

Nu kan de se fram emot tre intensiva dagar, med början i Rom och final i Turin. Och med i följet från Sverige har de utrikeshandelsminister Anna Hallberg och en stor svensk handelsdelegation.

Kronprinsessparet reser med andra ord i Konungariket Sveriges tjänst, på uppdrag av kungen, och uppdraget är att agera draghjälp för de svenska företag som verkar på den italienska marknaden.

– Resan ger tillfälle för de svenska företagen att knyta kontakter med italienska företrädare och företag. I handelsdelegationen ingår företag som är verksamma inom bland annat hållbar energi, smart mobilitet och digitalisering, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Jonas Ekströmer/TT

Annons