LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kronprinsessan Victoria stoppad – fick inte fira Chris O'Neill

01 jul, 2022 
Malin Ljung
Samtliga medlemmar i den svenska kungafamiljen befinner sig nu i Sverige.
Men omständigheter gör att de ändå inte kan umgås.
Annons
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåvaBrand logo
Här besöker prins Nicolas upptäckarparken han fick i dopgåva

Sommaren är en glädjens tid för den svenska kungafamiljen, det är då de alla är samlade tillsammans på svensk mark. Prinsessan Madeleine, 40, bor sedan flera år i Florida, USA, tillsammans med maken Chris O'Neill. Deras tre barn prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrienne, 3, går i amerikansk skola och kontakten med mormor drottning Silvia och morfar kung Carl Gustav måste helt enkelt skötas via videosamtal.

Drottning Silvia har tidigare berättat att lyckan är stor när Madeleine och familjen kommer hem till Sverige under somrarna. Det är då Silvia får ha alla sina barnbarn samlade under ett och samma tak på familjens härliga ställe Solliden på Öland.

Kungafamiljens problem under sommaren

Men den här sommaren har kungafamiljen stött på vissa hinder i att kunna umgås så mycket som man kan anta att de vill.

Annons

Prinsessan Madeleine fyllde 40 år den 10 juni, och fyra dagar tidigare firades Sveriges nationaldag. Men Madeleine valde att stanna kvar på amerikansk mark, först veckan därpå landade hon i Sverige. Dock bara tillsammans med döttrarna Leonore och Adrienne – sonen Nicolas tvingades stanna några extra dagar i USA med pappa Chris O'Neill då han drabbats av öroninflammation.

Far och sons extra dagar i USA innebar dessutom faktumet att familjen var splittrad när Nicolas fyllde 7 år.

Nya bilder på prins Nicolas i Sverige

Några dagar efter att hela familjen äntligen var på plats i Sverige invigde prins Nicolas sin doppresent, en lekpark, tillsammans med mamma Madeleine och pappa Chris.

– Det är jättebra, vi är så glada. Vi ser fram emot en lång sommar i Sverige, det är det bästa som finns. Vi har alla längtat efter att få komma hem till Sverige, så vi är väldigt glada över att vara på plats, säger prinsessan Madeleine då till Expressen.

Annons

Även Chris var glad i hågen över att få träffa sin frus familj igen.

– Att spendera tid med min frus familj och träffa vänner. Vi har inte sett dem så mycket under de senaste tre åren, säger Chris O'Neill.

Victoria och Chris firar inte varandras födelsedagar

Men när han i början av veckan firade sin 48-årsdag var inte hela kungafamiljen samlad i Sverige. Kronprinsessan Victoria, 44, stoppades nämligen helt från att kunna fira sin svåger fysiskt.

Redan dagen innan hans födelsedag lämnade hon nämligen Sverige och reste ensam till Portugal. Inte för en härlig solsemester på tu man hand, istället deltog hon under FN-konferensen i Lissabon där samtalen handlade om krisen som världens hav står inför.

Den 14 juli är det kronprinsessans tur att fylla år och det kommer firas med den traditionella Victoriadagen på Solliden, Öland. Då är det Chris O'Neills tur att stoppas från firandet, hovet har tidigare i veckan bekräftat att han behöver åka till USA för att arbeta. När han åker och hur lång tid han är borta är inte informerat, men planen är att han kommer återvända till Sverige så snart han kan.

FOTO: TT

Annons