ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovets besked för kronprinsessan efter sjukdomen – timmar innan Nobel

09 dec, 2022 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
I veckan kom beskedet att kronprinsessan Victoria var sjuk.
Nu berättar hovet för Hänt hur det ligger till med hennes hälsa –timmar innan Nobel-festen.
Annons
Största snackisarna från Nobel – se klippetBrand logo
Största snackisarna från Nobel – se klippet

Med Nobel-festen runt hörnet kom i veckan beskedet att kronprinsessan Victoria är sjuk. Hon tvingades då ställa in invigningen av Stockholms stadsmissions mötesplats St Paul, ett uppdrag som Victoria annars skulle närvarat under.

– Kronprinsessan är lätt förkyld. Vi tar en dag i taget. Så kronprinsessan är hemma i dag – och av respekt för andra så gör hon aktiviteten med stadsmissionen en annan dag, sa då hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Under lördagen är det dags för den stora Nobel-festen men hur blir det egentligen för kronprinsessan? I dessa förkylningstider är det lätt att dra på sig något men nu kommer hovet med ett besked.

Hovet bekräftar kronprinsessans mående – timmar innan Nobel

I ett meddelande till Hänt berättar Margareta Thorgren hur det ligger till med kronprinsessans mående.

Annons

Hur mår kronprinsessan? Kommer hon att kunna närvara under Nobel?

– Ja, svarar Margareta.

Vad härligt att höra att Victoria är på benen igen och nu väntas storslagen fest för kronprinsessan och resten av kungafamiljen.

Därför kommer inte prinsessan Madeleine på Nobel-firandet

Någon som det däremot inte vankas Nobel-firande för är prinsessan Madeleine. Redan tidigare under hösten gjordes det klart att hon nobbar evenemanget även i år. Senast Madeleine närvarande under Nobel var år 2019.

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och henens familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, säger hovets informationschef till Svens dam.

Resten av kungafamiljen ska däremot finnas på plats under samtliga Nobel-evenemang.

FOTO: TT

Annons