ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kronprinsessan Victoria tvingas ställa in – hovet bekräftar sjukdomen

06 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria är sjuk.
Beskedet kommer bara dagar innan den stora Nobelfesten, vilket Svensk damtidning var först att rapportera om.
Annons
Brister ut i skratt efter frågan om kronprins HaakonBrand logo
Brister ut i skratt efter frågan om kronprins Haakon

Nedräkningen till den årets mest glamourösa fest har börjat. Med bara några dagar kvar till den storslagna Nobelbanketten, som håller till i Blå hallen i Stockholms stadshus, kommer beskedet att kronprinsessan Victoria, 45, möjligtvis tvingas ställa in.

Kronprinsessan Victorias besked – bara dagar före Nobel

Bara dagar före Nobel nås vi av beskedet att kronprinsessan Victoria har insjuknat och tyvärr tvingats ställa in några av veckans Nobelrelaterade tillställningar.

– Hon ställer in morgondagens uppdrag – invigningen av Stockholms stadsmissions mötesplats St Paul, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam och fortsätter:

– Så kronprinsessan är hemma idag – av respekt för andra så gör hon aktiviteten med stadsmissionen en annan dag.

Annons

Men Margareta Thorgren är hoppfull att kronprinsessan ska tillfriskna till på lördag.

– Kronprinsessan är lätt förkyld. Vi tar en dag i taget, säger hon och fortsätter:

– Hon planerar absolut att gå på Nobelfesten. Hon har bara en lättare förkylning.

Prinsessan Madeleine nobbar Nobel

Tidigare under hösten kom beskedet att prinsessan Madeleine, 40, inte kommer komma till Sverige under Nobeltillställningarna, inte heller hennes make Chris O'Neill, 48. Prinsessan Madeleine och Chris har sedan 2018 bosatt sig i Florida, USA. Tillsammans har paret barnen prinsessan Leonore, 8, prins Nicolas, 7, och prinsessan Adrienne, 4.

Anledningen till parets frånvaro på årets Nobel-evenemang ska enligt hovets informationschef Margareta Thorgren vara på grund av det långa avståndet mellan Florida och Stockholm.

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta, säger Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Madeleine har inte deltagit på Nobelfesten sedan 2018. Det kan alltså bli så att ingen av prinsessorna kommer medverka på årets Nobelfest.

Hänt har sökt hovet för en kommentar.

FOTO: FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons