LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Jonas Hallberg och Lars Wallin om prinsessan Sofia – efter frånvaron

07 feb, 2023 
Jonna Lawaetz
Prinsparet, Jonas Hallberg, Lars Wallin
Nyligen gick årets QX-gala av stapeln – tidigare år har delar av kungahuset varit på plats för att visa sitt stöd.
I år möttes vi av beskedet att de inte kommer närvara.
Till Hänt berättar Jonas Hallberg och Lars Wallin om betydelsen av kungahusets stöd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin om att jobba tillsammans med Amy Deasismont: ”Annorlunda”Brand logo
Christina Schollin om att jobba tillsammans med Amy Deasismont: ”Annorlunda”

Nyligen gick årets QX-gala av stapeln och i vanlig ordning var det många välkända personer på plats på Cirkus i Stockholm, för att lyfta och hylla fjolårets hjältar. Årets gala var speciell på många sätt, inte minst att den firade 25 år.

QX-galan lockar både privatpersoner, kändisar och politiker som vill visa sitt stöd till HBTQI+. Vid flera tillfällen har även delar av kungafamiljen närvarat på galan för att uttrycka sitt stöd. Förra året överraskade självaste prinsparet – prins Carl Philip och prinsessan Sofiatågade in på scenen för att dela ut priset till Årets hetero.

Kändisarnas ord om QX-galans betydelse: "Grät"

När Hänt var på plats på röda mattan för att ta tempen på kändisarna inför QX-galan var det många förväntansfulla kändisar som berättade om galans betydelse.

Annons

– Det betyder mycket, för att det syns. Vi är så befriade i Sverige för förtryck och grejer, men jag tror att ju mer vi gör här i Sverige, desto mer tror jag att det blir för andra länder. Det är ju dock tråkigt att det är över tio länder som har dödsstraff för HBTQ-människor. Men nu är det fest och glatt och liv, säger Lars Åke "Babsan" Wilhelmsson.

– För alla människor handlar det om att få vara sig själv och att det är viktigt att visa det i ett rum och för människor i världen att det är helt otroligt att man får vara sig själv, säger Benjamin Ingrosso.

Även stjärnstylisten Jonas Hallberg och designern Lars Wallin dök upp tillsammans på galan. Till Hänt berättar de om kvällens betydelse.

– Den betyder allt!, säger Jonas och får medhåll av Lars.

– Jag tycker också det. Det visar på en gemenskap och en kärleksfull värld som vi behöver just nu tycker jag.

Förväntningarna för den 25:e QX-galan var skyhöga och både Jonas och Lars hoppades att en överraskning skulle dyka upp på scenen.

Annons

– Åh, vi satt i taxin och grät. För vi tror att det kommer hända magi ikväll, säger Lars och Jonas tar vid:

– Vi får en känsla, antingen kan det vara fyra abbor som kommer och ger ut ett pris. Eller, eftersom hela cirkus är fylld med queens, så kommer the one and only, drottning Silvia av Sverige. Så kanske!

– Ja vi har höga förväntningar, säger Lars.

Jonas Hallberg och Lars Wallin om kungahusets frånvaro på QX

Trots att QX meddelat att kungligheterna dessvärre inte kommer medverka på årets gala, hade Jonas och Lars en förhoppning om att de skulle bli ett överraskningsframträdande av någon av kungahusets medlemmar.

– Det är det vi inte vet, jag får för mig att drottningen kommer komma. Men du gjorde ett fantastiskt jobb förra året när du klädde Sofia, säger Jonas och Lars tar vid:

Annons

– Jag klädde Sofia förra året, precis, och det var ju en dundersuccé. Det har det ju varit med Victoria också, applåderna ville ju aldrig ta slut, det var helt magiskt. Så det betyder ju otroligt mycket när de visar sitt stöd och engagemang.

Vidare berättar Jonas om betydelsen av kungafamiljens stöd till HBTQI+.

– Sen känns det så fantastiskt också just med en sån gala som QX-galan att det är någon ifrån kungafamiljen som kommer dit, det visar också att det är modernare tider. Det är liksom inte 1893, utan det är 2023, eller 2022 som det var förra året. Det är otroligt härligt tycker jag. De behöver visa sitt stöd också, säger Jonas.

Hovets ord om varför kungligheterna saknas

Kungafamiljen får många olika inbjudningar. För att uppmärksamma olika viktiga frågor i samhället har Kungafamiljen inte möjlighet att delta varje år på återkommande årliga evenemang”, skriver hovet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons