ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kungafamiljen dyker inte upp efter händelsen med prinsessan Sofia

06 feb, 2023 
Ikväll är det dags för den storslagna QX-galan.
Några som har delat ut priser på galan genom åren är vår kära kungafamilj – senast som förra året.
Men nu kan vi mötas av beskedet att ingen i kungafamiljen kommer att medverka på galan ikväll.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöketBrand logo
Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöket

Den storslagna QX-galan är ett årligt evenemang arrangeras av tidningen QX. Under galan uppträder en mängd olika artister och kvällen bjuder på fantastiska priser och händelser. Det delas även ut priser till bland annat Årets HBTQ och Årets hetero. Vinnarna röstas fram av tidningens läsare i olika kategorier.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias prisutdelning 2022

QX-galan 2022 var en stor succé och bjöd på många fina priser och gäster. Ett besök som var väldigt celebert var när prinsparet dök upp på scenen.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia var på plats för att dela ut priset till vinnaren i kategorin av nominerade till Årets hetero. Vinnaren av det hedrande priset blev Sveriges stolthet – artisten Benjamin Ingrosso.

Men innan Benjamin klev upp på scen fick prinsparet chansen att hålla ett tal där de passade på att markera mot hatet i samhället.

– Hot och hat hör varken hemma i verkliga livet eller på nätet, sa prinsessan Sofia på scen.

Ingen i kungafamiljen närvarar på QX-galan – QX bekräftar

Benjamin Ingrosso har även berättat hur det var att ta emot priset av prinsparet. Det var när artisten gästade Rix MorronZoo med Laila Bagge och Roger Nordin som Roger passade på att fråga hur det var att ta emot priset av prinsparet.

Annons

– Jättefint, de är alltid supertrevliga, sa Benjamin Ingrosso i programmet.

– Hängde ni bakom sen?, frågade Roger.

– Nej, jag försvann direkt ut till publiken igen, svarar Benjamin och adderade:

– Men de är supertrevliga och alltid väldigt så, de känns så ödmjuka och så.

Nu stundar den kommande QX-galan 2023 och hur ser ut med prinsparets besök? Eller kommer någon annan i kungafamiljen närvara?

Kronprinsessan Victoria har även närvarat på galan. 2013 delade Victoria ut priset Årets HBT till Jonas Gardell för serien Torka aldrig tårar utan handskar.

När Hänt når Ronny Larsson som är chefredaktör på QX bekräftar han att ingen i kungafamiljen kommer att närvara på galan.

Därför saknas kungafamiljen – hovet bekräftar

I ett mejl till Hänt förklarar nu hovet orsaken till kungafamiljens frånvaro på QX-galan.

Kungafamiljen får många olika inbjudningar. För att uppmärksamma olika viktiga frågor i samhället har Kungafamiljen inte möjlighet att delta varje år på återkommande årliga evenemang”, skriver hovet.

FOTO: TT

Annons