LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Stoppas helt – efter drottningens död

09 sep, 2022 
Brittiska kungafamiljen
Nu går regissören av den historiska dramaserien The Crown ut och hyllar den bortgångna drottningen Elizabeth.
I samma stund bekräftar han att inspelningarna nu stoppas efter det tragiska beskedet.
Läs allt här!
Annons
Drottning Elizabeth död – 96 år gammalBrand logo
Drottning Elizabeth död – 96 år gammal

Under torsdagskvällen nåddes världen av chockbeskedet att drottning Elizabeth lämnat jordelivet – vid 96 års ålder. Den ikoniska brittiska monarken lämnar ett enormt tomrum efter sig. Hon efterlevs av barn, barnbarn och barnbanrsbarn – för att inte tala om en hel nation i sorg.

Under förmiddagen samma dag meddelade Buckingham palace i ett uttalande att läkare var oroliga för drottningens medicinska hälsa och bekräftade samtidigt att drottningen var under uppsyn.

Till följd av ytterligare utvärderingar den här morgonen är drottningens läkare oroliga för hennes majestäts hälsa och har rekommenderat att hon stannar under medicinsk övervakning”.

Men redan senare samma kväll kom alltså beskedet att hon avlidit fridfullt i sitt eget hem i Balmoral castle i Skottland.

Annons

Kung Charles stora sorg – efter hans mors död

I ett pressmeddelande gick den nyblivna kungen Charles ut och beskrev den enorma sorgen efter hans mors bortgång.

”Min älskade mammas död, hennes kungliga majestät drottningen, är en djup sorg för mig och alla mina familjemedlemmar. Vi sörjer djupt bortgången av en uppskattad suverän och en mycket älskad mor”, skriver han och fortsätter:

Jag vet att hennes bortgång kommer att kännas hårt över hela landet, rikena och samväldet och för hur många människor som helst världen över. Under den här perioden av sorg och förändring ber min familj och jag om respekt och den djupa tillgivenhet som drottningen alltid stod för.

Regissören av The Crown hyllar nu drottningen

Den historiska dramaserien The Crown, som skildrar bland annat drottning Elizabeths liv, har tagit stora delar av världen med storm.

Annons

Hittills har fyra säsonger släppts på Netflix och den femte väntas komma snart.

Efter nyheten om drottningens bortgång gick regissören av serien Peter Morgan ut med att serien nu blir ”ett kärleksbrev till henne” och syftar givetvis på drottning Elizabeth.

Nu stoppas inspelningen – efter det tragiska beskedet

Säsong fem av The Crown väntas alltså, inom kort, släppas på streamingtjänsten Netflix och enligt Deadline pågår nu inspelningen av ytterligare en säsong.

Men till följd av drottningens bortgång stoppas nu inspelningen helt. Något produktionen haft som en plan sedan flera år tillbaka, vid händelse av att drottningen eventuellt skulle avlida.

– Ingen av oss vet när den tiden kommer, men det skulle vara rätt och lämpligt att visa respekt för drottningen. Det skulle vara en enkel hyllning och ett tecken på respekt. Hon är en global figur och det är vad vi borde göra, sade Peter Morgan när The Crown gjorde sin debut på Netflix 2016.

Efter bortgången skrev Peter i ett e-postmeddelande att han förväntar sig att inspelningarna nu kommer att pausas med anledning av det tragiska.

The Crown är ett kärleksbrev till henne och jag har inget att tillägga för nu, bara tystnad och respekt. Jag förväntar mig att vi kommer att sluta filma av respekt också.

När inspelningarna återupptas återstår att se.

FOTO: Jonathan Brady/TT

Annons