Ilska efter Victoria och Daniels val för 10-åriga Estelle

prinsessan Estelle kramas om av kronprinsessan Victoria.

Förra veckan fick prinsessan Estelle göra sina föräldrar sällskap på en konsert på Borgholms slottsruin.
Nu kritiseras kungafamiljens beslut.
0:18

Efter reklamen: Här fångas kronprinsessan Victoria & prinsessan Estelle fina stund tillsammans

(0:18)

Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria fyllde nyligen 45, vilket firades traditionsenligt i Solliden på Öland. Dagens första timmar spenderade hon med sin närmaste familj, prins Daniel, 48, prinsessan Estelle, 10 och prins Oscar, 6 som förberedde sig för att följa med Victoria i en hästkortege runt slottsskogen fram till Solliden slott.

Klockan elva öppnades portarna vid Solliden för allmänheten. Senare på dagen runt kvart över fyra kom Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia dit följt av Kronprinsessan samt hennes familj.

Mot kvällen var det dags för den årliga Victoria-konserten på Borgholmsslott. Artister som Tomas Ledin, Victor Leksell, Tove Styrke, Janice och Jonathan Johansson.

Publikens hyllning till Estelle

Men konsertfestligheterna slutade inte där för kronprinsessan och hennes familj. Under sista torsdagen i juli befann sig Victoria och Daniel på plats i Borgholms slottsruin för att se den folkkära artisten Veronica Maggio, 41, uppträda. Även Estelle fick göra dem sällskap, och den unga prinsessan stal showen, enligt Svensk Dam.

– Någon minut efter Estelle och Daniel kom så såg ju publiken dom, så publiken börjde jubla och stal showen. Estelle gjorde succé direkt, och vinkade tillbaka och såg lite generad ut. Var väldigt glad med sin kompis, sa fotograf Suvad Mrkonjic.

Men beslutet att låta Estelle befinna sig på konserten skulle senare komma att kritiseras.

Här fångas kronprinsessan Victoria & prinsessan Estelle fina stund tillsammans

Se klippet här!

SD-politikerns kritik mot kungafamiljen

SD-politikern i Mörbylånga, Pia Schröder, skickade nämligen in en insändare till Ölandsbladet där hon påpekade att det i Folkhälsomyndighetens allmänna råd står att det bör vara lägre ljudnivåer där barn under 13 år har tillträde, skriver Svensk Dam.

Men detta tycks inte gälla för 10-åriga Estelle Bernadotte, blivande drottning av Sverige”, skriver Pia Schröder, Mörbylånga-politiker som har plats nummer sex på SD-valsedeln till det kommande fullmäktigevalet.

Senare kritiserar hon även resten av kungafamiljen och menar att även de borde följa de svenska lagarna.

Borde inte familjen Bernadotte föregå med gott exempel och följa de förordningar och lagar som finns för oss alla....eller är det inte för alla”, skriver hon och fortsätter:

Dåligt av familjen, dåligt av arrangörerna som gjort sig flata och valt att inte följa givna åldersgränser”, avslutar SD-politikern.

Men kungafamiljen avböjer att kommentera saken.

Det är inget vi kommenterar”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren till Ölandsbladet.

FOTO: Albert Nieboer/TT

SENASTE NYTT!