TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Hovets svar om prins Oscar inför skolstarten: ”Vara ifred”

18 aug, 2022 
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria och prins Oscar
Nyligen kom kronprinsessan Victoria och prins Daniel med beskedet att prins Oscar slutar på sin nuvarande skola.
Istället tar han det stora steget och börjar på samma skola som sin syster.
Nu vädjar kungafamiljen inför terminsstarten.
Annons
Här anländer kungafamiljen till Polar Music PrizeBrand logo
Här anländer kungafamiljen till Polar Music Prize

Kungafamiljen har njutit av den svenska sommaren lite extra i år efter pandemin som gjorde det svårt för alla att vara samlade.

Som vanligt har stora delar spenderats på Solliden på deras älskade Öland. I år var det även äntligen dags att fira Victoriadagen som de senaste åren behövt göras om helt med anledning av pandemin.

Det slogs på stort och lyckan var total över att kunna samlas och fira tillsammans igen. De införde även något som var helt nytt för i år – nämligen att kronprinsessan Victoria och hennes familj åkte kortege genom Borgholm för att tacka alla som kommit för att fira henne. Dagen gick även att följa live för de som inte hade möjlighet att befinna sig på Öland.

Prins Oscars stora steg – lämnar förskolan

Men sommarlovet lider nu mot sitt slut och det är dags för barnen att återgå till vanliga rutiner och skola. Nyligen meddelande Victoria och prins Daniel att prins Oscar, 6, ska börja i en ny skola vid terminsstarten.

Annons

Hela sin skolgång hittills har han gått på montessoriförskolan Lilla Kvikkjokk rapporterar Svensk Dam. Det är en förskola på Djurgården i Stockholm, som har anknytningar till kungafamiljen. Men nu ska han alltså ta det stora klivet upp i den riktiga skolvärlden – förskoleklass.

Därav kommer Oscar att byta skola till Campus Manilla när han i veckan återgår till skolan. Men det är inte långt han flyttar, den nya skolan ligger nämligen ett stenkast från Lilla Kvikkjokk.

Men avståndet från sin trygga punkt på Lilla Kvikkjokk är inte det enda som troligtvis känns betryggande för Oscar som står inför en nystart. Hans syster prinsessan Estelle, 10, går nämligen redan på skolan. Det måste kännas skönt för lillprinsen!

Kungafamiljens vädjan inför prins Oscars första skoldag

Men trots att syster Estelle redan blivit inskolan där tidigare kommer det vara en viss skillnad nu när Oscar tar sina första kliv in i skolvärlden. Den här gången arrangeras inget fototillfälle vid uppropet på torsdag.

– Det här är prins Oscar och vi brukar vädja att låta de kungliga barnen få vara ifred när de börjar skolan. De ska försöka få en lika normal skolgång som alla andra barn, säger hovets informationschef Margareta Thorgen till Svensk Dam.

Vi på Hänt önskar Oscar stort lycka till på första skoldagen!

FOTO: Suvad Mrkonjic/TT/Karin Törnblom/TT

Annons