Hovets svar efter TV4-profilens elaka påhopp på Madeleine och Chris

Gina Dirawis påhopp på prinsessan Madeleine har inte gått obemärkt förbi i de kungliga korridorerna. Nu uttalar sig hovet för första gången om uttalandet.

Annons:
Ring och prata gratis med killar och män på 020 – 900 444 – helt anonymt – dygnet runt!

Nu ger sig det svenska hovet in i diskussionen kring Idols nya programledare Gina Dirawi, 26. Detta efter att hon under den andra fredagsfinalen i TV4:s direktsändning skickade iväg en elak kommentar om prinsessan Madeleine, 35, och hennes make Chris O´Neills, 43, äktenskap. Mellan raderna antydde TV4-profilen att den svenska prinsessan inte gjort ett exemplariskt val att gifta sig med britten.

– Jag tänker att alla gör väl dåliga val. Kolla på Madde och Chris, det går inte alltid som man tänkt sig, sa Gina Dirawi.

Nu bekräftar hovet att de noterat programledarens pik. Margareta Thorgren som är presschef för hovet vill inte bemöta Dirawis påhopp, däremot konstaterar hon att hovet alltid kommenterar när det gäller kränkande faktafel som handlar om kungafamiljen och deras anhöriga.

LÄS OCKSÅ: Nikki Amini ryter ifrån mot Gina Dirawi – mitt under TV4:s Idol-sändning

– Det är klart att hovet har en ständig mediebevakning, och så fort det är något som är faktafel eller kränkande, så reagerar informationsavdelningen, säger Thorgren till Expressen och fortsätter:

– Att folk kommenterar saker, det är inget vi kan göra något åt, men väldigt mycket kan jag säga, som känner kungafamiljen, att det är mycket som inte stämmer. Och det är ständigt ett dilemma.

Madeleine som är en flitig användare av sociala medier har själv inte yppat ett ord om Gina Dirawis ord om hennes äktenskap. Däremot har hon tidigare försvarat sin make och den bild som målats upp av honom.

– Ibland tycker jag att Chris får oförtjänt mycket kritik. Jag känner att som par har vi det så himla bra.

SE OCKSÅ:  Gina Dirawi svarar på kritiken efter första Idol-kvällen: “Kör mitt race”

LÄS OCKSÅ: Efter förlossningen – här är hovets första besked om Sofia

LÄS OCKSÅ: Efter uppbrottet från schlagerstjärnan – han är Marie Serneholts nya pojkvän

FOTO: Ibl