TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Hovets mörkande om kungafamiljen – sanningen bakom frånvaron

13 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria
Kungafamiljen har ett hektiskt schema och har ständigt uppdrag inbokade.
Under april ser dock schemat annorlunda ut – nu berättar hovet sanningen bakom frånvaron.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppetBrand logo
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Påsken har precis passerat och svenskarna har njutit av en välbehövlig påskledighet. Även kungafamiljen har fått njuta av högtiden. Genom åren har kungafamiljen firat påsken på olika sätt. Ett år var de i fjällen och påsken 2021 var prinsparet helt inne i bebisbubblan. Bara några dagar innan påsken det året hade prinsessan Sofia fött prins Julian, 2.

År 2020 firade kungafamiljen påsken digitalt. På grund av pandemin kunde prinsessfamiljen, prinsfamiljen, kronprinsessfamiljen och kungaparet nämligen inte ses i verkligheten, så därav pratade de via Facetime.

”Kungafamiljen firar påsken privat”, skrev hovets informationsavdelning i ett mejl till Hänt.

Annons

Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip försvinner

Vad som däremot stod klart var att kungafamiljen hade ett tomt schema under påskhelgen och hade därmed inga evenemang inbokade.

Kungafamiljen gör frekventa besök och åker runt i Sverige, men också utomlands, för att representera landet. I vanliga fall delas arbetet upp och familjemedlemmarna åker på olika sorters uppdrag. Allt som oftast är deras scheman fullt bokade och de har uppdrag inbokade flera gånger i veckan.

Men under april månad är det någorlunda glest i den kungliga kalendern gällande kronprinsessparet och prinsparet. I skrivande stund har kronprinsessan Victoria och prins Daniel endast sex inbokade evenemang för resterande dagar i april. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har ynka tre uppdrag inbokade.

Jämfört med kungen och drottningen som har uppdrag inbokade nästintill varje dag.

Sanningen bakom frånvaron – hovets mörkande

Hur kommer det sig att kronprinsessparet och prinsparet inte har några uppdrag inbokade i april? När Hänt når hovets informationsavdelning kan de berätta anledningen till den glesa kalendern.

"I Kungliga Familjens dagliga uppdrag ingår interna möten, förberedelser och företräden för både enskilda och organisationer.Utöver det har Kungliga Familjen även många officiella programpunkter och resor runt om i Sverige och utlandet. I kalendern publiceras ett urval av dessa.", skriver hovets informationsavdelning i ett mejl till Hänt.

Den officiella kalendern visar alltså inte allt familjemedlemmarna har på agendan.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT

Annons