LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Hovets hemliga plan för prinsessan Madeleines familj

28 mar, 2020 
Lina Arvidsson
Prinsessan Madeleine och hennes familj i Florida följer de instruktioner som ges angående Coronaviruset. Nu berättar hovet om de planer som finns om någon i kungahuset skulle bli smittad.
Annons
Skarp kritik mot kronprinsessan Victorias beslutBrand logo
Skarp kritik mot kronprinsessan Victorias beslut

I takt med att COVID19, Coronaviruset, sprids över världen påverkas många delar av samhället, i både stort och smått.

På grund av att större folksamlingar ska undvikas har mängder av evenemang ställts in, bland annat Eurovision song contest. 

Kung Carl Gustaf deltog vid en extra informationskonselj härom dagen.
Kung Carl Gustaf deltog vid en extra informationskonselj härom dagen.

Tidigare har Hänt berättat om hur svenska kungahuset har påverkats av spridningen av Coronaviruset.

I förra veckan kom chockbeskedet att kronprinsessan Victoria, 42, tömt sin kalender och ställt in samtliga uppdrag som hon haft planerade. Detta är första gången ett sådant beslut fattats.

Inte smittas samtidigt

Dessutom har hovet beslutat att kung Carl XVI Gustaf, 73, och kronprinsessan Victoria inte länge får medverka vid möten samtidigt. Detta för att hindra att båda skulle smittas samtidigt.

Annons

Prinsessan Madeleine, 37, har förstås också påverkats av den nuvarande situationen. Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka bor hon i Florida med maken Chris O´Neill och barnen prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 2.

I december närvarade prinsessan Madeleine vid Nobelfesten .

I USA har många skolor stängt och sköter undervisningen digitalt eller med hjälp av hemskolning. Hur det är med den saken för prinsessan Madeleines äldsta barn, prinsessan Leonore, kan dock hovet inte ge något besked om.

– Det är en fråga som jag inte har något svar på. Familjen följer de instruktioner som gäller för USA och Florida, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Jobbar med planer

Oron för en eventuell smitta är förstås stor och hovet berättar att de är beredda om någon i kungafamiljen skulle bli smittad, vilket även gäller i Madeleines fall.

– Vi jobbar ständigt med planer och följer naturligtvis här i Sverige de instruktioner som Folkhälsomyndigheten ger, säger Margareta Thorgren till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Jonas Ekströmer/TT, Christine Olsson/TT, Stina Stjernkvist/TT

Annons