Mystiken kring prinsessan Leonore – hovet om osäkerheten

Osäkerheten kring prinsessan Leonore – hovet om okända detaljen

Prinsessan Madeleine bor i USA med maken Chris O´Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne.
Där har många skolor stängt på grund av Coronaviruset.
Nu berättar hovets informationschef Margareta Thorgren om prinsessan Leonores nuvarande situation.
Slå på ljud

Spridningen av COVID19, Coronaviruset, har fått stora konsekvenser över hela världen.

I Sverige har Folkhälsomyndigheten uppmanat folket till att arbeta hemifrån om möjligheten finns. Många inplanerade evenemang har ställts in på grund av att stora folksamlingar ska undvikas.

Allt detta påverkar också svenska kungahuset. För en tid sedan kom det överraskande beskedet att kronprinsessan Victoria gjort stora förändringar i sin kalender. Samtliga uppdrag som hon haft planerade har ställts in, något som aldrig tidigare skett.

Förändringar i kungahuset

Prinsessan Madeleine bor i Florida i USA sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka. Där lever hon, maken Chris O´Neill och barnen prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 2, ett tillbakadraget liv.

I höstas kom beskedet att prins Carl Philip och prinsessan Madeleines barn inte längre ska tillhöra kungahuset. Detta har gjort att Leonore, Nicolas och Adrienne är relativt fria att skapa sina egna liv. Madeleine själv har sagt att hon ser denne förändring som något positivt.

I USA arbetar hon med stiftelsen Childhood, även om största delen av prinsessans liv läggs på barnen.

– Just nu är prinsessan Madeleine rätt upptagen med tre relativt små barn. Hon har ju uttalat sig tidigare om att hon tycker att det är viktigt att värna om småbarnstiden, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt till Hänt.

Slå på ljud

Stängda skolor

Familjen har tills nyligen bott i en stor villa på över 700 kvadratmeter. Men i februari kom det fram att de har flyttat till en hemlig adress. Klart står i alla fall att familjen bor kvar i Florida.

Även i USA uppmanas folk att arbeta hemifrån på grund av Coronaviruset. Det är också många skolor som har stängt och håller undervisning digitalt.

Margareta Thorgren berättar för Hänt att prinsessan Madeleine med familj idag mår bra.

Men huruvida prinsessan Leonore hemskolas eller inte vet inte hovet.

– Det är en fråga som jag inte har något svar på. Familjen följer de instruktioner som gäller för USA och Florida, säger Margareta Thorgren till Hänt.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!