Hovets besked om kungabarnen – vägrar göra som andra föräldrar

Prinsessan Sofia och barnen och prinsessan Madeleine

En hel del oväntade beslut har tagits kring kungabarnens skolgångar.
Nu kommer ett besked som skiljer sig från något annat.
Att kungafamiljen gör helt annorlunda än andra föräldrar.
Kungens stora rädsla för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson
1:27

Efter reklamen: Kungens stora rädsla för TV4-profilen Karl Fredrik Gustafsson

(1:27)

Slå på ljud

Sommaren börjar sakta men säkert lida mot sitt slut och efter att kungafamiljen äntligen fått spendera tid med varandra på Öland igen är det nu dags att återgå till vardagliga rutiner igen.

För de yngre betyder det att skolan kallar – och för prins Alexander och prins Oscar är det lite extra spännande i år. De ska nämligen ta det stora steget in i den riktiga skolvärlden och börja förskoleklass.

För prinsessan Madeleines barn som är bosatta i Florida, USA, är det också återgång till skolan som gäller. Men vilken skola barnen går på har hovet valt att inte gå ut med.

– Vi har nu gått ut med skolorna i Sverige för att vi förstår att det är ett intresse när kungabarnen börjar sina skolor. Men prinsessan Madeleine bor i utlandet och vi går inte ut med vilka skolor de går i, säger Margareta Thorgren, informationschef på hovet till Expressen.

Prins Alexander och prins Oscar börjar på olika skolor

Men vilka skolor lillprinsarna i Sverige går på har vi fått ta del av – och sanningen är den att trots att Alexander och Oscar är lika gamla så har det tagits beslut om att de ska gå på olika skolor.

Prins Oscar ska byta skola från montessoriförskolan Lilla Kvikkjokk på Djurgården till Campus Manilla som ligger ett stenkast bort. På samma skola går även hans äldre syster prinsessan Estelle. Det måste kännas som en trygghet för Oscar!

Prins Alexander däremot ska gå på Djurgårdsskolan som ligger två kilometer från Campus Manilla.

Skola är ett val som föräldrarna gör” skrev Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt vid tillfället.

Beskedet för kungabarnen – gör inte som andra föräldrar

När barnen återvänder efter sina sommarlov till terminsstarten kan det alltid innebära en hel del sjukdomsfall och förkylningar.

Men hur gör egentligen kungafamiljen om sjukdom uppstår bland något av barnen? Hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm svarar på frågan i ett meddelande till Hänt. Och det visar sig vara aningen annorlunda för kungligheterna.

När de kungliga barnen är sjuka stannar de hemma från skolan och förskola. Då medlemmar i Kungafamiljen inte lyfter någon förvärvsinkomst söker de inte någon ersättning för de dagar de är hemma med sjuka barn.

Vi får hoppas att kungligheterna håller sig friska i höst och att skolstarterna har varit bra för lillprinsarna!

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN