LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovet vägrar svara på frågan om Chris O’Neill – därför är Madeleine ensam med barnen

15 jun, 2024 
Maria Broberg
Den 15 juni fyller prins Nicolas 9 år.
Nu bekräftar Hovet prinsens födelsedagsfirande – men det förblir oklart om pappa Chris O'Neill är med under dagen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Prinsessan Madeleine, 42, och maken Chris O'Neill, 49, knöt hymens band i juni 2013. Idag har de tre gemensamma barn, prinsessan Leonore, 10, prins Nicolas, 9, och prinsessan Adrienne, 6.

Och idag, den 15 juni, fyller prins Nicolas 9 år! I ett meddelande till Hänt bekräftar Hovet att det blir ett firande för prinsen – men om pappa O'Neill är med på firandet undviker de att svara på.

Madeleines flytt till Sverige – ensam med barnen

Prinsessfamiljen har bott utomlands i flera år, först i New York, sedan bodde de en sväng i London. Men sedan hösten 2018 är det alltså Florida som de kallat hemma.

Planerna på att flytta hem till Sverige igen har funnits under en längre tid. Redan förra sommaren snackades det om att flyttlasset skulle gå, men av olika anledningar blev det uppskjutet.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, sa Hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen då.

Annons

Men tidigare i veckan kunde man rapportera att Madeleine rest själv till Sverige med barnen. När Chris O'Neill ansluter i Sverige är ännu oklart då familjen har behövt flytta i omgångar.

– I och med att det är en rätt så stor flytt så kommer familjen komma i omgångar, med tanke på att det är ett hus som ska tömmas och så vidare. De har bott i USA i väldigt många år, så det är mycket planering, säger Margareta Thorgren i en intervju med Expressen.

Så kommer prins Nicolas fira sin födelsedag

Nu har Hänt har sökt Hovet för att fråga hur prinsen ska fira sin födelsedag, och i ett mejl bekräftar de följande:

”Prins Nicolas födelsedag firas privat.”

Vi passade även på att fråga om Chris kommer närvara på sonens födelsedag, men möttes av det svårtolkade svaret:

”Som informationschef Margareta Thorgren tidigare bekräftat, bland annat till Expressen, flyttar familjen i etapper. Herr O’Neill ansluter senare, vilket han själv också meddelat Expressen.”

FOTO: TT

Annons