LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hårda kritiken mot kungahuset– efter beslutet: ”Helt oacceptabelt”

15 jun, 2023 
Kungafamiljen
Den svenska chokladen Marabou har diskuterats flitigt den senaste tiden – till följd av att moderbolaget Mondelez fortfarande gör affärer i Ryssland.
Nu riktas kritik mot kungahuset om just detta ämne.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elisabeth Svantesson berättar varför hon bojkottar MarabouBrand logo
Elisabeth Svantesson berättar varför hon bojkottar Marabou

Ska Marabou få kalla sig kunglig hovleverantör? Absolut inte, tycker Liberalernas utrikespolitiske talesperson Joar Forssell, enligt Aftonbladet.

Han har skrivit ett brev till kungen, och vill att kungen dumpar Marabou på grund av ägaren Mondelez affärer i Ryssland.

– Flera bolag och myndigheter har slutat med Mondelez produkter. Försvarsmakten bland annat. Men inte kungen. Det blir som att han marknadsför Marabou. Det är helt oacceptabelt. Ryssland begår krigsbrott och det är finansierat av skattepengar från Mondelez, säger Joar Forssell till Aftonbladet.

Hovets svar – efter kritiken

Hovet uppger att man under senaste två åren inte köpt några Marabou-produkter.

"Mondelez Sveriges hovleverantörskap avseende varumärket Marabou utvärderas just nu. Kungl. Hovstaterna har tidigare under månaden ställt frågor till företaget kring moderbolagets närvaro på den ryska marknaden. Hovstaterna inväntar nu svar på dessa frågor", skriver informationschefen Margareta Thorgren i ett mejl till TT.

Annons