LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Hovet bekräftar: Nu flyttar kungaparet!

30 jun, 2024 
Elvira Reer
kungen och drottningen flyttar
Nu lämnar kungaparet sitt slott i Stockholm.
De har packat sina väskor för att flytta över sommaren – vilket hovet bekräftar.
Annons
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kung Carl Gustav, 78 och drottning Silvia, 80, lever vanligtvis sitt lyxiga liv på Drottningholms slott. I det majestätiska slottet med sin ljusgula fasad tillbringar de största delen av året tillsammans.

Här bor kungen och Silvia i den södra delen av slottet, som är belägen närmast vattnet. Men som kungligheter har de också tillgång till många andra fantastiska boenden och sommarhus – till exempel Sollidens slott som ligger på Öland.

Sollidens slott är hela kungafamiljens sommarresidens, byggt i italiensk stil. Här har Victoria, Carl Philip och Madeleine tillbringat sina somrar sedan barnsben.

Hela familjen får plats på Solliden, där kungaparet bor i slottet medan Carl Philip och Madeleine med familjer bor i den så kallade Kavaljersvillan.

Solliden har tjänat som sommarbostad för svenska kungligheter i mer än 100 år.

Bekräftat: Kungaparet har lämnat Drottningholm

I en intervju med Svensk damtidning bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren att kungen och drottningen nu flyttat ner tillfälligt till Öland där de planerar att spendera sommaren.

Kungen och drottning Silvia har ibland rest till Öland ensamma, men med tiden ansluter också övriga medlemmar av familjen till deras vistelse där.

– Hela familjen kommer att samlas på Öland så småningom, men det är inte förrän i mitten på juli, säger Margareta till Svensk damtidning.

Kungaparet inledde självklart sin vistelse på Sollidens slott med ett kungligt uppdrag, då de närvarade vid invigningen av Koloni-trädgårdarna på slottet under lördagen.

Annons