LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Kungafamiljens extrema lyxbostäder – se villorna värda hundratals miljoner

10 maj, 2024 
AvAlexandra Glahns
Kungafamiljens extrema lyxbostäder
Slott, lyxvillor och medelhavsdrömmar – tillsammans är de värda flera hundra miljoner kronor.
Vi har kartlagt kungafamiljens privata fastighetsinnehav!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Villa Solbacken på Djurgården

Prins Bertil testamenterade Villa Solbacken till prins Carl Philip 1997, men prinsessan Lilian hade nyttjanderätt fram till sin död 2013. Det är en funkisdröm byggd 1930, som har genomgått en omfattande renovering. Huset är drygt 300 kvadratmeter stort. Nedervåningen har bland annat kök, matsal och sällskapsrum. På övervåningen finns fyra sovrum.

Villa Solbacken på Djurgården
Villa Solbacken på Djurgården.

Villa Solbacken är värd minst 40 miljoner kronor och här trivs hela familjen som fiskar i vattnet. Julians förskola ligger ett stenkast bort och Djurgårdsskolan där Alexander och Gabriel går ligger över Djurgårdskanalen – precis vid Skansen.

Annons

Villa Miráge på Franska rivieran

Villa Miráge på Franska rivieran ärvde kungen av prins Bertil 1997 (som vi ser på bild på terrassen med prinsessan Lilian). Det beräknades då vara värt knappt 9 miljoner kronor, men är givetvis betydligt mer värt idag – om man tittar på snittpriser i området bör det snarare handla om runt 100 miljoner kronor.

Hela kungafamiljen är mycket förtjusta i Villa Mirage, och när de besöker huset åker de gärna på båtutflykt i kungens båt Polaris.

Annons
Villa Miráge på Franska rivieran
Kungaparet åker till som tätt till Villa Miráge!

– Vi är där någon gång då och då, men inte så ofta som vi skulle önska. Vi sköter det så mycket vi kan och vi är väldigt stolta att hålla liv i det. Det finns mycket nostalgi och minnen där, har kung Carl Gustaf tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Sollidens slott på Öland

Sollidens slott är hela kungafamiljens sommarresidens, byggt i italiensk stil. Här har Victoria, Carl Philip och Madeleine tillbringat sina somrar sedan barnsben. Hela familjen får plats på Solliden, där kungaparet bor i slottet medan Carl Philip och Madeleine med familjer bor i den så kallade Kavaljersvillan.

Annons
Sollidens slott på Öland
Vem hade tackat nej till att semestera på Sollidens slott?

Sollidens slott är unikt och därmed mycket svårvärderat, men taxeringsvärdet ligger på över 20 miljoner kronor och en gissning är att marknadsvärdet skulle hamna på cirka 100 miljoner kronor.

Villa Skönvik i Kalmarsund

Victoria och Daniel har en privat bostad på Solliden på Öland. När familjen växte blev kungens slott för litet för alla barn och barnbarn. Kronprinsessparets hus Villa Skönvik blev klart 2013 och ligger nära Solliden slott och vattnet.

Annons
Villa Skönvik i Kalmarsund
Kronprinsessan älskar sitt Villa Skönvik!

Det vita trähuset är 328 kvadratmeter stort och har stora fönster från golv till tak, tre eldstäder och golv i slipad kalksten. Huset har två stora terrasser och en pool att plaska i. Villa Skönvik är värd cirka 20-30 miljoner kronor.

Lyxvillan i Florida

Lyxvillan i Florida
Nu har Madeleine lämnat huset bakom sig.

Sommaren 2018 lämnade Madeleine och hennes familj familj det regniga London för soliga Florida. Bakom en järngrind på uppfarten står två av familjens bilar parkerade. Poolen skyddas helt från insyn. Villan har två våningar, en boyta på omkring 600 kvadratmeter, totalt 15 rum och kostade 30 miljoner kronor.

Annons
Florida villa
Det är ingen dålig villa prinsessparet ägde Florida!

De har haft huset ute för försäljning länge, men det har gått trögt. Nyligen sålde de äntligen villan – för hisnande 74,7 miljoner kronor. Nu får vi se om det blir Sverige nästa!

Ökenäs gård utanför Trosa

Prins Carl Philip ärvde oväntat Ökenäs Gård utanför Trosa av sjövärnsofficer Bertil Jonsén, som han mötte under sin militärtjänstgöring. Gården på nästan 100 hektar är idag topprenoverad och har blivit prinsfamiljens weekendparadis. Huvudbyggnaden är på 230 kvadrat och han har även låtit bygga en ny brygga och sjöbod på runt 40 kvadratmeter med bastu.

Annons
Ökenäs gård utanför Trosa
Prinsparets lantställe i Trosa.

Det sannolika värdet ligger på minst 20 miljoner kronor. Det var här som han friade till sin Sofia.

– Lantstället i Trosa är vårt andningshål, som vi värdesätter enormt mycket. Ibland känns det som det enda ställe i världen där vi bara får vara vi, berättade paret för Dalarnas Tidningar.

Lägenheten i Kapstaden

Prinsessan Sofia köpte en lägenhet i Kapstaden hösten 2014 eftersom hon besöker Sydafrika regelbundet för att arbeta med sin organisation Project Playground.

Annons
Lägenheten i Kapstaden
Lägenheten i Kapstaden köpte Sofia för under två miljoner kronor.

Lägenheten ligger i de centrala delarna av staden. Den är 72 kvadratmeter stor och huset har hög bevakning dygnet runt. Det finns även en pool och ett gym i fastigheten. Prinsessan fick betala runt 1,9 miljoner kronor för bostaden och då ingick även en parkeringsplats. Här kan prinsparet njuta av egentid.

FOTO: TT, Instagram

Annons