Hemliga detaljen om Maddes graviditet – som alla missat

Prinsessan Madeleine lämnar inget åt slumpen när familjen ska utvidgas. ”Vi ser fram emot att fyra blir fem!", myser Madeleine.

Det avlas barn i en rasande takt i det svenska kungahuset. Prinsessan Sofia, 32, är som bekant höggravid och i helgen släppte hovet den glada nyheten att prinsessan Madeleines, 35, ”trea”är på väg! Madeleine har ju själv två syskon och älskar barn. Maken Chris O’Neill, 43, har fyra halvsystrar och känner sig hemma i en stor familj.

Prinsessan har dessutom flera gånger uttryckt sin längtar om att ha en stor familj, en plan även Chris är med på.

– Vi vill ha fler barn. Både jag och Madeleine vill ha en stor familj. En eller två till, sa han förra sommaren till Expressen.

Prinsessan Madeleine är runt vecka 14 och förlossningen beräknad till början av mars. Detta innebär att dagarna kring Madeleines och Chris bröllopsdag den 8 juni måste ha varit extra romantiska denna sommar… Tänk att fyra år har gått sedan deras sagolika vigsel i Slottskyrkan 2013.

– Chris och jag är glada att meddela att vi väntar barn. Vi ser fram emot att fyra blir fem!, skrev Madeleine på sin Facebook-sida i söndags kväll.

LÄS OCKSÅ: Hovets hemliga krismöte – därför tvingades de avslöja Madeleines graviditet så tidigt

Nu laddar den blivande trebarnsmamman för hösten. Tanken är att tillbringa mer tid i Sverige. Dottern Leonore, 3, har börjat på en privat förskola nära Oscarskyrkan på Östermalm i Stockholm.

Madeleine har flera jobbuppdrag på schemat och dessa ska hon fullfölja. Om två veckor är hon med när riksdagen öppnar för terminen och kungen formellt inviger riksmötet.

– Det är en hel dag full av aktiviteter. Det är gudstjänst i Storkyrkan och sedan är det riksmötets öppnande på dagen där kungen, i egenskap av statschef, öppnar hela riksmötet och håller tal, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet, till Expressen.

Hon fortsätter:

– På kvällen är det konsert i Konserthuset för riksdag och regering och även där närvarar kungafamiljen.

Inga förändringar i prinsessan Madeleines kungliga program väntas.

– Nej, i dagsläget är det ingenting som påverkas, säger Margareta Thorgren.

Madeleine ska även närvara vid stiftelsen Min stora dags seminarium “Osynlighetsprojektet” på Gröna Lundsteatern. I oktober ska Madeleine och drottning Silvia, 73, flyga till New York för att framträda vid en välgörenhetsgala för Childhood.

LÄS OCKSÅ: Efter hovets krisbeslut – Victoria bryter tystnaden om Madeleines graviditet

FOTO: Ibl

Senaste nytt