LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Grete Qvibergs nya kärleksbesked – ett år efter sambons bortgång

24 jul, 2023 
Jonna Lawaetz
Grete Qviberg
För ungefär ett år sedan blev Grete Qviberg änka efter att ha hittat sambon Kent avliden.
Nu kan Grete avslöja att hon hittat kärleken på nytt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marie Serneholt avslöjar okända detaljen inför bröllopetBrand logo
Marie Serneholt avslöjar okända detaljen inför bröllopet

I början av augusti förra året blev Grete Qviberg, 78, änka efter att kärleken och sambon Kent Löwenberg gick bort. Hon hittade honom avliden inne i badrummet i parets sommarstuga och beskrev det hela som en fruktansvärd chock. Grete och Kent hade levt tillsammans i 17 år.

Innan Grete och Kent fann varandra var hon gift med kungavännen Aje Philipson och tillsammans fick de tre barn. Kent Löwenberg hade även han barn sedan tidigare.

Ungefär ett år har passerat sedan Kent gick bort och Grete blev änka. Men nu berättar hon att hon träffat kärleken på nytt.

Grete Qviberg har träffat kärleken på nytt

I en ny intervju med Aftonbladet kan Grete avslöja att hon träffat kärleken på nytt. Denna gång i 10 år yngre norrmannen Ole Christian Hammer, 68. Paret tillbringar sommaren ihop i Båstad och Falsterbo och verkar ha det riktigt härligt.

Annons

Grete och Ole blev ihopparade via gemensamma vänner och trots ålderskillnaden trivs de väldigt bra ihop.

– Vi träffades via en väninna i Spanien som presenterade honom för mig. Sedan umgicks vi lite grann och nu dejtar vi. Det tog lite tid, men det är väldigt trevligt. Det är ju också svårt när man ska gå in i någonting nytt efter allt som har hänt mig. Jag var lite på min vakt, men det är en jättesnäll kille. Han är lite yngre så det är väl bra, haha, säger Grete till tidningen.

Vidare berättar hon hur det känns att ha träffat kärleken igen:

– Jag är kär och har kul och trevligt med honom och mår jävligt bra. Det är väldigt enkelt.

Grete om att träffa en ny efter Kents bortgång

Grete och Ole har träffats i några månader men att de inte har några planer på att flytta ihop. Ole bor nämligen fortfarande i Norge medan Grete är bosatt i Sverige och de lever på distans som särbos.

Annons

Att Grete skulle ge upp hoppet om att träffa kärleken på nytt efter Kents tragiska bortgång kom inte på tal, trots att det inte var tänkt att hon skulle träffa någon så tätt inpå.

– Nej, det får man inte göra. Kommer det så kommer det. Det är ingenting man vet eller kan bestämma över. Träffar man någon och har trevligt tillsammans så är väl det jättehärligt. Det är inte så himla kul att vara helt ensam. Jag har ju en stor familj, men att träffa en ny man var kanske inte det första jag hade tänkt mig, men nu blev det så, säger hon till Aftonbladet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons