LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungavännen Grete Qviberg i sorg – hittade sambon död i badrummet

10 aug, 2022 
Felicia Hovryd
Grete Qviberg och kungen
Grete Qviberg har kopplingar till den svenska kungafamiljen.
I en ny intervju berättar hon om sorgen efter sambon Kent Löwenbergs bortgång.
– Det var ingen trevlig syn, säger hon till Aftonbladet.
Annons
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

Societetsprofilen Grete Qviberg, 77, var tidigare gift med en av kung Carl XVI Gustafs, 76, nära vänner, Aje Philipson, 79. Paret var gifta i 18 år och fick tre barn ihop – Nina Philipson, Anja Philipson och Anders “Coci” Philipson.

Efter skilsmässan från Aje träffade Grete kärleken på nytt i Per Jacobsson och tillsammans fick de sonen Christan Jacobsson, men relationen höll inte och Grete lämnade äktenskapet.

Grete Qviberg och Kent Löwenbergs kärlekshistoria

Tillslut hittade Grete sin drömprins, nämligen Kent Löwenberg, 79. I en intervju med Hänt har hon tidigare berättat om det första mötet med Kent.

– Han ringde mig efter att ha hört av Per att jag numera var skild. Vi pratade i telefonen hela nätterna i två veckor. Det är tio år sedan, han är en fantastisk man. När han mötte mig på Arlanda första gången efter våra samtal hade han en liten prydnadsgroda i sin hand. ”Nu får du kyssa en prins”, sa han, så grodor har blivit vår grej.

Hittade sambon Kent Löwenberg död i badrummet

Nyligen kom den sorgliga nyheten att Kent gått bort, 79 år gammal. Det var när paret var ute på deras gemensamma lantställe i skärgården som Grete hittade sin kärlek Kent avliden i badrummet.

Annons

– Det var jag som hittade honom och han måste ha fått en hjärtinfarkt. Han låg i badrummet och det var ingen trevlig syn. Det blev en fruktansvärd chock. Min son Coci var hemma och det var tur att jag hade någon hemma när allt det här hände, berättar Grete för Aftonbladet och fortsätter:

– Det blev dramatiskt med helikopter och massor av läkare, men man förstår ju ingenting, man springer bara omkring och skriker.

Paret hade varit tillsammans i 15 år. Som tur har Grete nu fått stor tröst och stöttning av vänner och familjen.

– Enormt, jag har aldrig varit med om det här, alla är så gulliga och telefonen håller på att gå sönder av alla som hör av sig. Samtidigt har jag så stor familj, jag har fyra barn och åtta barnbarn och det är det viktigaste för mig, säger Grete till tidningen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons