LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Chocken: Greps av polis – bara dagar innan begravningen

23 sep, 2022 
André Färnsveden
De senaste veckorna har varit händelserika i Storbritannien.
Och nu fortsätter dramatiken dagarna efter begravningen.
En man har nu gripits efter att ha häcklat prins Andrew.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

I början på september somnade drottning Elizabeth II in, bara timmar efter att ha blivit illa sjuk. Nyheten om att Storbritanniens regent hade gått bort efter 70 år på tronen chockade hela världen. Drottningen blev 96 år gammal.

Nyligen hölls drottningens begravning och kungligheter och ledare från hela världen flög till London, för att vara samlade i den stora ceremonin i kyrkan Westminster Abbey. Bland annat befann sig kung Carl XVI Gustaf, 76, och drottning Silvia, 78, på plats i kyrkan.

Men veckorna som ledde fram till den stora begravningen kantades av dramatik.

Dramatiken innan begravningen

Efter att kistan transporterades till London hölls en gudstjänst i The Ball Room i Westminster Hall. Kistan stod då i mitten av rummet på en upphöjd plattform omringad av vakter. Gudstjänsten livesändes men fick avbrytas när en av de kungliga vakterna föll från plattformen och slog ansiktet i stengolvet.

Annons

Under dagarna som följde fick civila gå in i kyrkan och ta farväl av drottning Elizabeth. Det blev då extremt långa köer och en man fick nog av väntandet. Han sprang fram till kistan och rörde vid den, vilket var strikt förbjudet. Mannen omhändertogs av vakterna och greps senare.

Och nu har en till man gripits i samband med en ceremoni för drottningen.

Man greps – efter orden till prins Andrew

Drottning Elizabeth gick bort i Skottland, i slottet Balmoral. Några dagar efter hennes död gick familjen bakom kistan i ett högtidligt upptåg.

Bland annat var Elizabeths son prins Andrew där, som hamnade i hetluften och avsa sig från sina kungliga uppdrag 2019. Det var efter att han anklagades för att ha haft starka anknytningar till den amerikanska affärsmannen Jeffrey Epstein.

Människorna stod längs gatan och visade sin respekt för drottningen genom att stå i tystnad. Då tog en man tog tillfället i akt att ropa glåpord till prins Andrew under den tysta ceremonin. Nu är mannen gripen, enligt tidningen Reuters.

En 22-årig man greps och åtalades i samband med brott mot friden på Royal Mile”, skrev en talesperson för den skotska polisen.

Det var i Edinburgh som en man ska ha hånat och häcklat prins Andrew.
Det var i Edinburgh som en man ska ha hånat och häcklat prins Andrew.

FOTO: TT

Annons