Följarna rasar - efter upptäckten i bilden på danska kungahusets Instagram

Dansa kungahuset

Tidigare i veckan kunde det danska kungahuset berätta att de haft Slovakiens president Zuzana Caputová på besök och på Instagram delade de en bild från mötet. Men nu har följarna gjort en upptäckt i bilden som har väckt starka reaktioner.
”Hemskt”, skriver bland annat en följare upprört.

Det danska kungahuset är väldigt omtyckt i både Danmark och Sverige. Självaste drottning Margrethe har suttit på tronen ända sedan 1972 och under de senaste åren har familjen fått flera nya familjemedlemmar. På deras Instagram brukar de ofta dela med sig av vad kungafamiljen har för sig, och i kommentarsfältet brukar det oftast vara fina hyllningar och ord till familjen.

Men under veckan delade kungahuset en bild på kontot som har väckt starka reaktioner och känslor.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Det danska kungahusets tuffa tid – prins Joachims sjukdomskamp

LÄS MER: Mia Parneviks förändring med barnen

Det senaste året har inte varit helt odramatiskt för familjen. Det var nämligen i slutet av juli förra året som de hemska nyheterna om att den danska prins Joachim hade blivit akut förd till sjukhus nådde världen.

Han hade då varit på familjens vinslott i Frankrike tillsammans med sin hustru Marie och sina fyra barn när han plötsligt hade fallit ihop – något som senare skulle visa sig ha orsakats av en blodpropp i hjärnan.

En stor oro började sprida sig runtom i världen, men ganska snart kunde det danska hovet komma med de goda nyheterna att han varken skulle få några fysiska följder eller andra men som följd av blodproppen.

Följarnas ilska – efter upptäckten i bilden på danska kungahusets Instagram

Men nu har det snart ett år sedan händelsen med prins Joachim och familjen är nu i full gång med sina kungliga åtaganden. För någon dag sedan var bland annat Slovakiens president på besök i Danmark, och på det danska kungahusets Instagram kunde man se henne och kronprins Frederik stå bredvid varandra.

”Slovakiens president, hennes excellens Zuzana Caputová, är på arbetsbesök i Köpenhamn fram tills i morgon, och som en del av besöket mottogs hon nyligen av sin kungliga höghet kronprinsen. Mottagningen ägde rum i Frederik VIII: s palats vid Amalienborg, där kronprinsen och presidenten hade ett samtal innan Zuzana Caputová fortsatte sitt besök i den danska huvudstaden”, skriver de under bilden.

Men inlägget har fått många följare att rasa. Många har nämligen reagerat på att kronprins Frederik inte har munskydd på sig trots att president Zuzana Caputová har det - och i kommentarsfältet är det många som ifrågasätter varför.

”Varför har han ingen mask på sig?”, undrar bland annat en följare.

”Han föregår med ett hemskt exempel för att vara en framtida kung”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Prins Christian ska gå på skandalomsusade internatskolan

LÄS OCKSÅ: Därför saknas prinsessan Madeleine under kungens födelsedag

Senaste nytt