LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Familjens stöd under prins Carl Philips medverkan i Porsche Carrera cup

03 okt, 2021 
Lovisa Ström
Prinsessan Sofia & prins Carl Philip
När prins Carl Philip tävlade i Porsche Carrera Cup var familjen på plats för att stötta honom.
Se de kärleksfulla bilderna här!
Annons

Videon kunde inte hittas

Det var i mitten av december förra året som hovet avslöjade att prinsparet skulle bli föräldrar till ännu ett litet barn. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntade då sitt tredje barn och familjens tillskott räknades komma redan vid månadsskiftet mars-april. Och mycket riktigt. Den 26 mars föddes Sveriges nya lilla prins som fick namnet Julian.

Sedan dess har prinsessan Sofia valt att vara hemma mycket med sonen. Men i helgen gav hon och barnen sig iväg på en utflykt tillsammans för att stötta pappa Carl Philip.

Prins Carl Philip om årets Porsche Carrera Cup

Precis som sin pappa Kung Carl Gustaf har Carl Philip ett väldigt stort intresse för bilar, och i flera år har han tävlat i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Förra året hamnade han på en åttonde plats, och nu är han där igen för en revansch. .

I en intervju med Carrera cup berättar han om längtan efter prispallen.

– Självklart skulle jag vilja kliva upp överst på pallen vid säsongens slut, men det vill alla. För att vinna måste man ha lite flyt, hålla sig på banan, inte få problem med bilen eller hamna i sammanstötningar med de andra. Så det ska mycket till såklart, det får man inte glömma, säger han.

Annons

Nya bilderna på prinsessan Sofia och barnen

På plats dagen till ära var även familjen där. Både prinsessan Sofia, sönerna och Sofias syster Lina Hellqvist samt hennes sambo Mattias Wikström var alla på plats för att heja på Carl Philip.

Och det verkade som att familjens närvaro bringade tur! Carl Philip hamnade nämligen på en tredje plats, vilket är hans bästa placering någonsin.

Här är bilder på familjen från helgens händelse!

Annons
Annons