Nya detaljar om tiarabråket mellan drottning Elisabeth och Meghan Markle

Drottning Elisabeth och Meghan Markle

Drottning Elisabeth ska ha vägrat att låna ut en tiara till Meghan Markle som hon ville ha under hennes och prins Harrys bröllop.
Detta blev en stor snackis runtom i världen, men nu avslöjas det nya detaljer om bråket.

Meghan Markle, hertiginna av Sussex, är en tidigare amerikansk skådespelare som fick sitt stora genombrott i rollen som Amy Jessup i den amerikanska thrillern Fringe. Efter det blev hon även känd från dramaserien Suits, där hon spelade rollen som Rachel Zane.

På senare år är hon nog mest känd som prins Harrys fru. Paret introducerades via en gemensam vän 2016 och började dejta därefter. I oktober samma år började brittiska pressen att skriva om romansen och bara en månad senare bekräftade prins Harry att de var ett par.

Meghan Markle och prins Harrys beslut om att bli självständiga

I november 2017 tillkännagav prins Charles prins Harry och Meghan Markles förlovning och i maj 2018 gifte sig paret.

Men för drygt två år sedan meddelade prins Harry och Meghan att de ville upprätta sin egen stab, då de tidigare delat personal med prins William och Kate. Ett år senare berättade de att de bestämt sig för att ta ett steg tillbaka från sina kungliga uppdrag och att de delvis kommer att bo i Nordamerika. Efter efter det kom det nya beskedet att de även kommit överens med det brittiska hovet om att ge upp sina kungliga titlar och inte längre vara ”seniora medlemmar” av kungahuset.

VÄNNER Så skiljer sig Sofias privatliv från kungafamiljens

Att stämningen mellan de och kungahuset har varit kylig sedan dess är ingen hemlighet.

Drottning Elisabeths markering mot Meghan Markle

I författaren Andrew Mortons bok Meghan: A Hollywood Princess kommer det fram detaljer om ett bråk som ska ha urartat strax före bröllopet i maj 2018. Bråket handlade då om att den tiara som Meghan ville ha inte var tillgänglig eftersom drottning Elisabeth inte velat att Meghan skulle använda just den tiaran, något som Svensk dam tidigare rapporterat om.

Meghan ska då trots det ha begärt att få prova den i samband med att hennes frisör kom inflygandes från New York. Förfrågan om att få prova tiaran ska däremot ha blivit nekad av drottning Elizabeths personliga assistent och kammarjungfru Angela Kelly, som basar över juvelerna. Ett svar som ska ha gjort prins Harry ursinnig.

Enligt Andrew Mortons nya uppgifter ska prins Harry nämligen ha vrålat:

– What Meghan wants, Meghan gets!

Harry blev då inkallad för en privat utskällning hos drottningen som sedan plockade fram det diadem som hon tyckte var passande.

Ett halvår senare läckte allt ut i medierna, men då var det bara Meghan som fick skulden, och beskrevs som en bortskämd diva medan Prins Harrys attack tonades ner totalt.

Det är fortfarande inte känt vilket av drottning Elizabeths diadem som Meghan egentligen hade paxat, även om det har ryktats om smaragder.

Till slut fick paret gilla läget och Meghan fick bära drottning Marys briljantbandå från 1932. Och på bröllopsdagen sken hon som en diamant ändå trots att det inte var förstahandsvalet.

LÄS OCKSÅ: Därför saknas prinsessan Sofia vid prinsens sida – beslutet för barnen

LÄS OCKSÅ: Drottningens markering efter Meghans hemliga raseri inför bröllopet

FOTO: Kristin Callahan/Shutterstock, COLE BENNETTS/TT

Senaste nytt