LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Drottning Silvia dolde problemet under Nobel – detaljerna avslöjade

11 dec, 2023 
DROTTNING SILVIA
Nobelfesten 2023 har äntligen gått av stapeln och drottning Silvia strålade i sin gnistrande klänning.
Men hur mår drottningen?
Här är några saker som avslöjar hennes mående.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här vägrar barnet att låna ut sin krona till självaste kungenBrand logo
Här vägrar barnet att låna ut sin krona till självaste kungen

Nobelfesten 2023 har nu ägt rum och det blev en otrolig kväll med fantastiska klänningar och stämningen verkade vara på topp i stadshuset i Stockholm.

Drottning Silvia, 79, bar en syrén-lila klänning kvällen till ära.

– Det är en kreation av tyska duon Georg et Arend. Den här klänningen är återbruk, den bar drottningen på drottning Margarethes galaföreställning med anledning av hennes 50 år på tronen i Danmark 2022, sa experten Cia Jansson i SVT:s sändning.

Under Nobelfesten satt drottning Silvia och pratade glatt med sin bordsherre men man ska inte sticka under stol med att det var en lång dag. Tidigare på dagen delades priserna ut i Stockholms konserthus. Där närvarade drottning Silvia tillsammans med kung Carl Gustaf, 77, kronprinsessan Victoria, 46, och prins Daniel, 50. Där får varje pristagare ta emot sitt pris – Nobelmedaljen och ett personligt handmålat diplom av kungen.

Annons

Drottning Silvias hektiska tid innan Nobel

Men det är inte bara Nobeldagen som varit hektisk för drottningen den senaste tiden. Under hösten har hon haft det tufft med många utlandsresor, hon har hunnit vara på plats i både Tyskland och USA.

Nu är det bara två veckor kvar tills drottning Silvia firar sin 80-årsdag men firandena har redan börjat. Förra veckan flög prinsessan Madeleine, 41, hem från USA för att närvara vid drottningens firande på Lilla akademien.

Men det var bara början på alla fester som komma skall nu i december. Redan ikväll, dagen efter Nobelfesten, väntar Kungens middag för Nobelpristagarna.

Tillsammans med klänningen som drottningen bar under Nobelbanketten hade hon ett diadem – som även det är återbruk. Hon har haft det på Nobel flera gånger under årens lopp. Diademet tillhörde från början drottning Sofia.

Så dolde drottning Silvia problemen – har med sig kudde

Däremot är det inte det bekvämaste man kan bära, något som säkert påverkade Silvia under kvällen.

Annons

”Det är stelt och tungt och inte ledat vilket gör det svårt att bära och ganska obekvämt”, förklarade hovexperten Jenny Alexandersson.

Det blev alltså otaliga nobeltimmar med en huvudbonad som kanske är mer vacker än bekväm för Silvia.

Att det var en lång dag är ingen hemlighet. Men faktum är att drottningen har ett knep som hon brukar ta till för att göra det så skönt och bekvämt som möjligt.

Hon tar nämligen ofta med sig en diskret liten kudde som hon placerar bakom ryggen. Detta för att kunna orka med alla timmarna som man måste se perfekt ut.

Hänt har sökt hovet för en kommentar.

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons