Danny Saucedo imiterar sitt eget virala succé-klipp: ”Jag luktar alltid succé”
Under årets Nobelmiddag är det kockenJacob Holmström som ansvar för att laga för- och varmrätt, för första gången. Konditorn Annie Hesselstad är tillbaka för att göra en lyxig dessert.
Menyn och rätterna under Nobel 2023
Till förrätt serveras en gulbeta bakad med alger samt en kräm på alger. Gulbetan serveras med kärnmjölk och krondill.
– Det här är nästan som en svensk citronjuice, säger Jacob Holmström till SVT.
Till huvudrätt så serveras det en torskrygg med kungskrabba. Fisken serveras med kålrabbirulle, stekt kroppkaka fylld samt inlagd lök med svamp. Utöver detta är det även en lyxig sallad på tallriken samt en sås på grillade blåmusslor.
Desserten låter minst sagt smarrig! Det är en bakad chokladkräm med kompott gjord på lingon. Den serveras med chokladsablé och lingonsmörkola, samt maränger och kräm gjorda på lingon.
Vi baserar våra artiklar på verifierade källor, officiella uttalanden samt egna intervjuer. Hänt följer de pressetiska reglerna. Krönikor och analyser uttrycker skribentens egna åsikter. Läs mer här.