LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prinsessan Madeleine reser hem nu – blixtändringen i sista sekunden

23 nov, 2023 
PRINSESSAN MADELEINE, CHRIS O NEILL
Prinsessan Madeleine bor i Florida tillsammans med maken Chris O'Neill och deras tre barn.
Nu har Madeleine plötsligt bokat en biljett hem till Sverige.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappenBrand logo
Prinsessan Madeleines lyxhus till salu – svindlande prislappen

Prinsessan Madeleine, 40, och maken Chris O'Neill, 48, har bott tillsammans i Florida sedan 2018, med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Men i våras la de ut huset till försäljning och planen var att flytta hem till Sverige i slutet av augusti.

Så blev det dock inte och nu är flytten till Sverige uppskjuten. Den beräknas ske någon gång under 2024.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, har Hovets informationschef Margareta Thorgren sagt om flytten.

Prinsessan Madeleines jul 2023

Fram tills dess att flytten blir av får prinsessfamiljen med andra ord pendla lite mellan Sverige och USA. Men något som är säkert är att de kommer hem till jul. Drottning Silvia fyller nämligen 80 år den 23 december och det vankas fest på slottet!

Annons

Även den 30 november kommer man hålla en konsert för att fira Silvia. Detta sker på Lilla Akademien i Stockholm, och Madeleine kommer vara på plats ihop med kungaparet, kronprinsessan och prins Carl Philip.

För det är nämligen så att Madeleine har fattat ett väldigt snabbt beslut. Hon reser hem till Sverige redan nästa vecka!

Att Madeleine kommer hem var inte inlagt i den kungliga kalendern, vilket ofta betyder att det inte var planerat sedan länge tillbaka. Men Madeleine kunde helt enkelt inte missa den viktiga dagen den 30 november.

Därför kommer prinsessan Madeleine till Sverige

I Hovets officiella kalender kan man se att tre nya punkter är inbokade på Madeleine, tre punkter som alltså inte funnits där sedan tidigare. Det är två möten på Kungliga slottet med World Childhood Foundation och drottning Silvia. Det är ett årsmöte, och dagen därpå ett möte med internationella rådet.

Prinsessan Madeleine brukar normalt sett kunna vara med via ett Teams-möte men nu står det alltså klart; Madeleine kommer hem – med kort varsel!

FOTO: Claudio Bresciani / TT, Karin Törnblom/TT

Annons