LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Drottning Silvia avslöjar kungabarnens förbud – denna pryl får de inte äga

27 dec, 2023 
kungabarnen
Det må vara lyxigt att vara ett kungabarn.
Men allt får de inte serverat – nu avslöjar drottning Silvia att mobiler är förbjudna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Det har varit mycket om kungafamiljen den senaste tiden. I år har det nämligen varit ett riktigt jubileumsår för våra kungligheter med många stora firanden! Den 6 juni firades 500 år sedan Gustav Vasa blev kung och i höstas firades kung Carl Gustaf för sina 50 år på tronen. Som grädde på moset fyllde även prins Daniel 50 år mitt i det hela.

Men festligheterna stannade inte där. Inför drottning Silvias födelsedag som var den 23 december släpptes även dokumentären Siliva – mitt liv som drottning på TV4. Även SVT har släppt dokumentären Drottning Silvia 80 år.

Annons

Det är i den sistnämnda dokumentären som drottning Silvia kommer in på sina barnbarn, och avslöjar en privat regel i hemmet..

Drottning Silvia avslöjar kungabarnens förbud – har inga egna mobiltelefoner

Drottning Silvia talar med kärlek om sina små barnbarn. Hon har många, närmare bestämt åtta stycken. Det är Estelle, 11, Oscar, 7, Leonore, 9, Nicolas, 8, Alexander, 7, Gabriel, 6, Adrienne, 5, och Julian, 2 år.

prinsessan Leonore, prins Julian, prins Alexander, prinsessan Adrienne, prinsessan Estelle, prins Oscar, prins Nicolas och prins Gabriel.
Drottning Silvia fick sällskap alla sina barnbarn under granutdelningen. Från vänster: prinsessan Leonore, prins Julian, prins Alexander, prinsessan Adrienne, prinsessan Estelle, prins Oscar, prins Nicolas och prins Gabriel.

På frågan hur hon kombinerar att vara drottning och mormor samt farmor säger hon:

Annons

– Jag hinner inte alltid lämna barnen i skolan, men jag gör det ibland. Jag hinner inte alltid vara med när det är Lucia till exempel, men ibland får jag vara med.

Det är här hon kommer in på mobiltelefoner. Hon säger att hon kan smsa sina barnbarn, men att de inte har någon egen telefon. Förmodligen smsar hon alltså via barnbarnens föräldrars telefon.

– Nu kan mormor skicka sms och barnen kan svara. Men de har inga egna mobiltelefoner. Inte än. Men de kan svara och det är jättekul och spännande.

FOTO: Jonas Ekströmer / TT /

Annons