LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Hovet sätter stopp för prinsessan Madeleine – får inte synas med familjen

21 dec, 2023 
PRINSESSAN MADELEINE, DROTTNING SILVIA, KUNG CARL GUSTAF
År 2023 närmar sig sitt slut och det betyder i vanlig ordning att vi får se resuméer av vad kungafamiljen haft för sig under året som gått.
Men prinsessan Madeleine lyser med sin frånvaro – här är anledningen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2023Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2023

Varje år får vi se kungafamiljen i diverse årskrönikor. TV4 har sitt program Kungahuset och SVT:s version heter Året med kungafamiljen.

I år har dessutom varit ett riktigt jubileumsår för den svenska kungafamiljen. Den 6 juni firades 500 år sedan Gustav Vasa blev kung och i september firade kung Carl Gustaf 50 år på tronen. Nu är det bara ett stort firande kvar att se fram emot; nämligen drottning Silvias 80-årsdag på lördag!

Med tanke på alla firanden har även fler dokumentärer kommit. På TV4 har vi fått se serien Tronen som handlar om kung Carl Gustaf och hans väg till att bli kung. På SVT har vi fått följa en liknande berättelse men med namnet Kungen och jag.

Inför drottning Silvias födelsedag den 23 december kommer dokumentären Siliva – mitt liv som drottning på TV4. På SVT kan man se Drottning Silvia 80 år.

Annons

Därför saknas prinsessan Madeleine – Hovet stoppar

I SVT:s Året med kungafamiljen får vi se hur kungafamiljen haft det under året som gått. I dokumentären fick vi se allt ifrån kronprinsesparets resa till Australien till prinsparets vardag samt givetvis kungaparets liv ihop.

Men en person som saknas i programmet är prinsessan Madeleine och hennes familj. När Hänt når projektledare för Året med kungafamiljen, Hannah Cederberg, berättar hon vad det beror på.

”SVT har vid flera tillfällen skickat in intervjuförfrågningar till prinsessan Madeleine och Chris O’Neill, men hovet har avböjt. Men vi hoppas att få till intervjuer med prinsessfamiljen nästa år om de då flyttar till Sverige igen.”, skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Prinsessan Madeleines uppskjutna flytt

Från början var tanken att prinsessan Madeleine skulle vara Stockholms-bo vid det här laget. Allt var klart, lägenheten i Kungliga hovstallet väntade på familjen och flytten var inplanerad i den kungliga kalendern.

Annons

Men flytten sköts plötsligt upp lite hastigt och lustigt.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort, har Hovets informationschef Margareta Thorgren sagt om flytten.

Nu börjar det dock bli bråttom om flytten ska kunna bli av under 2024. Ett moment som dock kvarstår är försäljningen av huset i Florida. Men nu ligger det åtminstone ute till försäljning igen så vi får hoppas på ett bra bud nu.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT

Annons