BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Drottning Elizabeths dödsorsak har fastställts

29 sep, 2022 
Drottning Elizabeths dödsorsak var länge okänd.
Men nu har den har fastställts.
Annons
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronenBrand logo
Drottning Elizabeth II – 70 år på den brittiska tronen

Det var den 19 september som drottning Elizabeth som vi fick ta farväl av drottningen när hennes kista sänktes ner i det kungliga valvet.

Efter drottningens bortgång sörjde hela världen och det brittiska folket visade sin respekt till sin avlidna drottning genom att vistas utanför Buckinham Palace. Drottningens kista var innan begravningen placerad i Westminister hall i London i fyra dagar.

Spekulationerna kring drottningens dödsorsak – experten uttalar sig

Något som fortfarande varit okänt är drottningens dödsorsak. Men nu spekuleras det om att drottningen kan ha dött av ett brustet hjärta. Enligt den kungliga experten, Katie Nicholl kan drottningen ”tillslut ha dött av ett brustet hjärta”, drygt ett år efter prins Philips bortgång i april 2021.

Nicholl har sagt till ET att drottningen "aldrig var sig lik" efter Philips död och att när drottningen dog den 8 september så var hon redo att återförenas med sin bortgångne make.

– Jag tror att hon till slut dog av ett brustet hjärta, hon var aldrig densamma efter att Philip gick bort, säger hon och fortsätter:

– De hade varit tillsammans i 74 år. Han var, sa hon, hennes styrka och vistelse. Han stöttade henne i allt hon gjorde i livet. Jag tror att något i henne dog när han gick bort, säger Nicholl.

Drottning Elizabeths dödsorsak fastställd

Men nu har drottningens dödsorsak fastställts, rapporterar Sky News.

Enligt dödsattesten dog drottningen av hög ålder.

Annons