Därför var inte prinsessan Madeleines barn med på prins Gabriels dop

Många hade hoppats på att få se alla små kungabarnen i Drottningsholms slottskyrka under prins Gabriels dop på fredagen. Men prinsessan Madeleines barn, prinsessan Leonore och prins Nicolas var inte närvarande i kyrkan.

Prinsessan Estelle, 5, klädd i rött, hade egen stol bredvid mamma kronprinsessan Victoria, 40, som hade lillebror prins Oscar, 1, i knät. Däremot var inte kusinen Leonore, 3 – som alltid brukar pigga upp ceremonier med lite spontan dans eller andra upptåg, med under prins Gabriels dop. Inte heller Madeleines och Chris O’Neills, 43, andra barn Nicolas, 1.

– När det gäller officiella sammanhang är det dagsformen som avgör om barn är med eller inte, förklarar Margareta Thorgren, informationschef vid hovet till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Hollywoodstjärnans ord om prinsessan Madeleine – efter mötet på festen

Ingen av Madeleines barn fanns heller med på gästlistan som publicerades under gårdagen, ändå ville inte hovet bekräfta att Madeleine och Chris skulle lämna barnen hemma. 

Prinsessan Madeleine var en av faddrarna under prins Gabriels dop och läste en fin vers framme vid altaret. Kanske blev det lugnare utan de små barnen på plats.

Det var under fredagen som prins Carl Philip, 38, och prinsessan Sofia, 32, döpte sin son Gabriel. Storebror Alexander, 1, var självklart på plats. Sofia var jättefin i sin högtidsdräkt från Älvdalen – handsydd folkdräkt med tillhörande hätta.

LÄS OCKSÅ: Blondinbellas oväntade plan med prinsessan Sofia: ”Har sett fram emot det”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!