LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Problemet med Madeleine och Chris hus – mäklaren om varför det var svårt att sälja

01 jul, 2024 
Elvira Reer
Chris O'Neill, Prinsessan Madeleine, Maggie Armbrust
Nu är prinsessan Madeleines lyxvilla i Florida såld.
Mäklaren Maggie Armbrust avslöjar anledningen till dröjsmålet:
– Flera olika anledningar, säger hon till Hänt.
Annons
Fem blixtsnabba med Kjell Bergqvist - allt om kärlekslivetBrand logo
Fem blixtsnabba med Kjell Bergqvist - allt om kärlekslivet

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter mycket om och men är Prinsessan Madeleines, 42, och Chris O'Neills, 50, lyxhus i Florida äntligen sålt. Prislappen landade på cirka 69 miljoner kronor.

Under de senaste åren har makarna tillsammans med sina tre barn, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne bott i Pinecrest, Florida. Men för ungefär ett år sedan annonserade hovet att de skulle återvända hem till Sverige.

Flytten till Sverige tog längre tid än förväntat

Sedan dess har det gått trögt för prinsessparet. Det har tidigare rapporterats att familjen planerade att flytta hem i omgångar, vilket är förståeligt med tanke på hur omfattande flytten var. Men för en vecka sedan blev flytten till Sverige komplett, när Chris äntligen anslöt sig till resten av familjen.

Men det är inte bara själva flytten som har tagit tid för Madeleine och Chris, deras försäljning av lyxvillan I Florida har också mötts av motgångar.

Annons

Därför tog det så lång tid att sälja lyxvillan – mäklaren förklarar

Det tog nämligen över ett år att få huset sålt och Madeleine och Chris har fått sänka priset på huset flera gånger.

I våras annonserades det att paret hade lyckats få tag i en köpare. Men för ungefär en vecka sedan meddelade Expressen att affären ännu inte hade slutförts, trots att det hade gått cirka två månader sedan dess.

Mäklaren Maggie Armbrust, som tidigare har uttalat sig om försäljningen förklarar för Hänt att det är helt normalt att en sån här affär tar tid.

– Ja, absolut. I Sverige har jag förstått det som att det budas och så går huset upp i pris. Men det är inte sån marknad här, säger Maggie och fortsätter:

– Man lägger ut, och sen väntar man in köpare. Det kan vara flera kontrakt som kommer in, och flera anledningar att det tar tid: Köparen får inte ihop pengarna som dom hade tänkt sig, en inspektion som visar att huset inte är i rätt skick, men det tror jag inte är fallet med det här fina huset.

– Men det är väldigt vanligt att priset blir lägre än vad man begärt från början, tillägger hon.

Maggie påpekar också att det inte finns lika stor efterfrågan på sådana dyra försäljningar jämfört med försäljningen av billigare hus.

Är det känt för köparna att det är en kunglighet som säljer?

– Det är inte omöjligt att köparna blivit informerade om att det är en kunglighet som säljer vid själva visningstillfället, men det är svårt att veta om man inte själv var där, säger Maggie.

FOTO: TT/Privat

Annons