ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför stoppades prinsessan Estelle under granutdelningen – hovets svar

19 dec, 2022 
Prinsessan Estelle, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Det blev en granutdelning utan bus i år.
Nu bekräftar hovet för Hänt varför prinsessan Estelle och prins Oscar stoppades från det traditionella momentet på slottet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Skansen-Jonas Wahlström om träffarna med kungafamiljenBrand logo
Skansen-Jonas Wahlström om träffarna med kungafamiljen

Ett klassiskt moment i juletid är den traditionella granutdelningen som sker på det kungliga slottet i Stockholm varje år. Förra året var det prinsessan Madeleine som tillsammans med familjen bestående av maken Chris O'Neill samt barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne tog emot granarna från Skogshögskolans studentkår inför julfirandet.

Traditionen där studenter överlämnar ett antal granar till slottet har funnits sedan 1960-talet.

Prinsessan Estelle och prins Oscars oväntade frånvaro

I år däremot var det kronprinsessfamiljens tur att ta sig an uppdraget. Senast kronprinsessfamiljen ansvarade för uppdraget var år 2019. Men när det under förra veckan var dags dök kronprinsessan Victoria och prins Daniel upp utan barn. Varken prinsessan Estelle eller prins Oscar syntes till under evenemanget.

Annons

När det sedan publicerades bilder från granutdelningen på sociala medier reagerade många på kronprinsessbarnens frånvaro.

”Var är barnen? De brukar ju vara med o hämta granen”, skriver en följare.

”Barnen då. Inga barn med?”, skiver en annan.

”Inga småttingar med i år ?!!”, skriver en tredje.

Därför saknades barnen under årets granutdelning

När Hänt når hovet bekräftar Margareta Thorgren, informationschef, vad anledningen till prinsen och prinsessan frånvaro var.

”Barnen gick i skolan”, skriver hon i ett sms till Hänt.

Prinsessan Madeleine under granutdelningen 2021
År 2021 busades det rejält av prinsessan Madeleines tre barn. Foto: TT

Förra året hade däremot prinsessan Madeleine med sig alla sina tre barn, men kanske är den stora skillnaden här just den svenska skolplikten. Både Estelle och Oscar går ju numera i skolan.

Det återstår att se om det blir några yngre medlemmar som närvarar vid nästa års granutdelning. Då lutar det nämligen åt att det blir prinsfamiljen som sköter uppdraget.

”Mottagandet av julgranar alterneras mellan Kronprinsessparet, Prinsparet och Prinsessparet”, har hovet tidigare förklarat i ett mejl till Hänt.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har barn som inte kommer ha börjat i skolan nästa jul så kanske får vi se några småprinsar busa runt under uppdraget då.

FOTO: TT

Annons