LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins William och prins Harry splittras under begravningen – bilderna visar

17 apr, 2021 
Prins William, prins Harry
Prins Harry och prins William har under en längre period haft en konflikt. Nu blir det extra tydligt då de är separerade på deras farfars prins Philips begravning. Bilderna visar.
Annons
Prins Philip är död – blev 99 år gammalBrand logo
Prins Philip är död – blev 99 år gammal

Prins Philip somnade in under förra fredagen och nu hålls en stor begravningsceremoni för prinsen som stått vid drottning Elizabeths sida ända sedan 1947. Prins Philip blev 99 år gammal och i juni skulle han ha fyllt 100.

På begravningen är det bara 30 personer som får närvara, detta har givetvis att göra med corona-restriktionerna. Begravningen direktsänds från Windsor castle, väster om London och det är minst sagt pampigt.

På bilderna kan man se att det är flera hundra vakter och militärer som marscherar fram och bidrar till den högtidliga stämningen som råder vid kungliga begravningar. Gästerna anländer till Windsor castle i dyra lyx-bilar för att hälsa på prästen och sedan gå till kyrkan intill, St. George's Chapel.

Windsor castle
Hundratals vakter är på plats.

Splittringen mellan prins Harry och prins William

Men några utvalda gäster gick efter bilen, där prins Philip låg i sin kista. I ledet bakom bilen med kistan kunde tittarna bland annat se prinsessan Anne, prins Charles, prins Harry och prins William.

Annons

Men nu visar bilderna från begravningen att det finns en splittring mellan bröderna prins Harry och prins William. Mitt emellan dem går nämligen deras kusin, av okända anledningar.

Annons

Med andra ord så går inte prins Harry och prins William bredvid varandra, men bilderna visar att deras kusin placerats emellan dem. Detta är något som även följer med in i kyrkan och så kommer det troligtvis vara under hela ceremonin.

Här är bilderna som visar brödernas splittring.

Prins philip begravning
Annons
Prins philips begravning
Harry och William står inte bredvid varandra.

FOTO: TT, SVT

Annons