Prins William och prins Harry splittras under begravningen – bilderna visar

Prins William, prins Harry

Prins Harry och prins William har under en längre period haft en konflikt. Nu blir det extra tydligt då de är separerade på deras farfars prins Philips begravning. Bilderna visar.

Prins Philip somnade in under förra fredagen och nu hålls en stor begravningsceremoni för prinsen som stått vid drottning Elizabeths sida ända sedan 1947. Prins Philip blev 99 år gammal och i juni skulle han ha fyllt 100.

På begravningen är det bara 30 personer som får närvara, detta har givetvis att göra med corona-restriktionerna. Begravningen direktsänds från Windsor castle, väster om London och det är minst sagt pampigt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

På bilderna kan man se att det är flera hundra vakter och militärer som marscherar fram och bidrar till den högtidliga stämningen som råder vid kungliga begravningar. Gästerna anländer till Windsor castle i dyra lyx-bilar för att hälsa på prästen och sedan gå till kyrkan intill, St. George's Chapel.

Windsor castle

Hundratals vakter är på plats.

Foto: SVT

Splittringen mellan prins Harry och prins William

Men några utvalda gäster gick efter bilen, där prins Philip låg i sin kista. I ledet bakom bilen med kistan kunde tittarna bland annat se prinsessan Anne, prins Charles, prins Harry och prins William.

Men nu visar bilderna från begravningen att det finns en splittring mellan bröderna prins Harry och prins William. Mitt emellan dem går nämligen deras kusin, av okända anledningar.

Alastair Grant

Med andra ord så går inte prins Harry och prins William bredvid varandra, men bilderna visar att deras kusin placerats emellan dem. Detta är något som även följer med in i kyrkan och så kommer det troligtvis vara under hela ceremonin.

Här är bilderna som visar brödernas splittring.

Prins philip begravning
Foto: SVT
Prins philips begravning

Harry och William står inte bredvid varandra.

Foto: SVT

FOTO: TT, SVT

LÄS OCKSÅ: Så sörjer svenska kungahuset under prins Philips begravning

LÄS OCKSÅ: Klädregeln på prins Philips begravning stoppar gästerna