LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Anders Pihlblad stoppad från att träffa prinsessan Madeleine – nu berättar han

29 dec, 2023 
ANDERS PIHLBLAD, PRINSESSAN MADELEINE
Prinsessan Madeleine lyser med sin frånvaro i TV4:s årskrönika Kungahuset.
Nu ger programledaren Anders Pihlblad sin syn på vad som har hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Året lider mot sitt slut och det betyder att det blivit dags för den årliga krönikan om kungafamiljen där vi får se vad de haft för sig under 2023.

SVT har en version som heter Året med kungafamiljen och TV4:s version heter Kungahuset. Innehållet i de två årskrönikorna brukar vara ganska lika varandra och i år har det funnits en stor utmaning; ingen har fått snack med prinsessan Madeleine, 41.

SVT:s besked om prinsessans frånvaro

Annons

Anledningen till att prinsessan Madeleine saknades berodde på att hovet avböjde alla intervjuförfrågningar.

”SVT har vid flera tillfällen skickat in intervjuförfrågningar till prinsessan Madeleine och Chris O’Neill, men hovet har avböjt. Men vi hoppas att få till intervjuer med prinsessfamiljen nästa år om de då flyttar till Sverige igen.”, skrev Hannah Cederberg i ett meddelande till Hänt.

drottning silvia
Det har varit ett händelserikt år för kungafamiljen. Drottning Silvia firar 80 år fyllda och passade på att ta emot granarna tillsammans med alla barnbarnen.

Därför saknas prinsessan Madeleine

Nu visar det sig att även TV4 haft samma problem när det gäller att få intervju med prinsessan Madeleine. Kungahuset 2023 sänds på TV4 dagen innan nyårsafton och prinsessan Madeleine lyser med sin frånvaro även där.

Annons

– Det är klart att hon fanns med på vår önskelista, men man får inte allt man önskar sig, säger Anders Pihlblad som är programledare i år.

Exakt varför prinsessan Madeleine inte ställt upp på några intervjuer i år är fortfarande oklart. Men nästa år, 2024, är det planerat att hon och familjen flyttar hem till Sverige. Så förhoppningsvis medverkar hon nästa år istället.

– Jag utgår från att det blir annorlunda nästa år, framför allt om hon flyttar hem, konstaterar han, säger Anders Pihlblad till Expressen.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Clément Morin/Royal Court of Sweden

Annons