ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Därför är inte Anders Pihlblad på Öland med kungafamiljen – här är anledningen

13 jul, 2023 
Johanna Talamo
ANDERS PIHLBLAD, KUNGAFAMILJEN
Anders Pihlblad tog nyligen över uppdraget som programledare för TV4:s Kungahuset.
Han är dock inte närvarande på Öland, där årets mest kungliga event, Victoriadagarna är i full gång – nu berättar han varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Anders Pihlblads avslöjande om kronprinsessan Victoria

Journalisten och programledaren Anders Pihlblad, 54 är en välkänd TV4-profil. Han har synts som programledare i Nyhetsmorgon och innan dess var han politisk reporter på kanalen.

Anders Pihlblad om att vara ny programledare för Kungahuset

Det var i början av 2023 som nyheten om att Anders Pihlblad skulle ta över rollen som programledare för TV4:s Kungahuset kom ut.

I programmet som sänds på juldagen den 25:e december varje år har det tidigare varit Rania Shemoun Olsson, 47 som lett programmet. Rania valde dock att hoppa av uppdraget för att lägga all sin fokus på rollen som programledare för Nyhetsmorgon.

"Jag har gjort Kungahuset i tre år nu och det var en fantastisk och givande erfarenhet men bestämde mig redan i höstas att jag vill fokusera på Nyhetsmorgon under 2023. Kan ibland vara svårt att tidsmässigt kombinera båda de här stora uppdragen. Så just nu blir det nymo - Sveriges största direktsända program - för hela slanten. 2023 blir riktigt spännande!!", skrev Rania till Hänt.

Annons

Nu är det alltså TV4-profilen Anders Pihlblad som hoppat på uppdraget. I en tidigare intervju med Hänt berättade han om hur det känns att ta över rollen som han dessutom tackade ja till direkt när han fick frågan.

– Det känns både utmanande och roligt. Jag har följt många regeringschefer genom åren men aldrig statschefen, sade Anders då.

Därför är Anders Pihlblad inte närvarande under Victoriadagarna

Det traditionsenliga Solliden sessions och uppvärmningen inför kronprinsessan Victorias 46:e födelsedag den 14:e juli är i full gång. Och nu är det dags för årets mest kungliga event, som skapades som en hyllning till kronprinsessans födelsedag, äger rum på öländska Borgholms slottsruin.

I år kommer dessutom hela kungafamiljen närvara för första gången på flera år, detta inkluderar även herr Chris O'Neill, 49, prinsessan Madeleine, 41, och barnen som är i Sverige.

Men TV4:s Anders Pihlblad är dock inte på plats under årets Victoriadagar och i ett meddelande till Hänt förklarar han vad det egentligen beror på:

”Jag är på semester så just i år är jag inte på Öland”, skriver Anders i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT/ Karin Törnblom/TT

Annons