Bilderna visar Victoria och Daniels lyxhus – värt 10 miljoner kronor

Bilderna visar Victoria och Daniels lyxhus – värt 10 miljoner kronor

Villa Skönvik i Solidens slottspark är kronprinsessan Victorias och prins Daniel nya paradis.
Kostnaden för bygget? 10 miljoner kronor.
– Jag är glad att vår blivande statschef bygger en byggnad som denna, säger arkitekten, Rasmus Wærn.
5 underbara stunder med kronprinsessan Victoria
Slå på ljud

I hela sitt liv har kronprinsessan Victoria tillbringat delar av somrarna på Solliden på Öland. Förra året köpte dock kronprinsessparet Victoria och Daniel en tomt på Värmdö, utanför Stockholm.

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren för Nacka Värmdö Posten.

Byggt lyxhus på Solliden

Precis vid vattnet ligger kronprinsessparets vackra hus som blev klart 2013.

Suvad Mrkonjic/TT

Nu kan kronprinsessan Victoria och prins Daniel även stoltsera med en helt ny lyxvilla inom Sollidens vackra slottsområde. 2013 färdigställdes bygget utav Villa Skönvik, som ligger stenkast ifrån Kalmarsund.

Huset är på 328 kvadratmeter och är byggt i modern stil, med stora fönster från golv till tak, tre eldstäder och vackra golv i slipad kalksten.

Utanför finns huset finns en stor terrass med tillhörande pool och en rymlig tomt som prinsessan Estelle och prins Oscar kan leka av sig på.

Priset: Tio miljoner kronor

Slutnotan för bygget landade på dryga tio miljoner kronor. Det finns detaljer som kan ha kostat lite extra – bland annat poolen.

Villa Solvik ligger i lantlig miljö, men utsikt över det vackra sundet.

Suvad Mrkonjic/TT

Huset har även en pool som uppskattas ha ett värde av minst 350 000 kronor, men den kan även ha kostat över en miljon kronar om det är gjuten och har mosaik!

Suvad Mrkonjic/TT

– Victorias och Daniels pool kostar minst 350 000 kronor, men kan gå på över en miljon kronor om den är gjuten och har mosaik, säger Magnus Holgersson på Folkpool till Expressen.

Det var Margen Wigow Arkitektkontor som fick i uppdrag att ta fram Victorias och Daniels drömvilla.

– Jag är glad över att vår blivande statschef bygger en byggnad som denna, mer lågmäld än vad den skulle behöva vara. Skulle jag ha gissat på vem beställaren var hade jag gissat på en diskret person med goda resurser utan något behöv att visa det, säger Rasmus Wærn, arkitekt på Wingårdh Arkitektkontor, till Svensk Dam.

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victoria och prins Daniels nya lyxköp på Värmdö

LÄS OCKSÅ: Därför saknades Sofia under firandet av kronprinsessan Victoria

FOTO: Suvad Mrkonjic/TT, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN