LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Oron för drottning Silvia, 79, efter nya bilderna: ”Såg helt slut ut”

13 dec, 2023 
silvia
December är en hektisk månad för kungafamiljen och om tio dagar fyller drottningen 80 år.
Men oron för drottning Silvia är total efter nya bilderna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungens oväntade möte med David BatraBrand logo
Kungens oväntade möte med David Batra

Drottning Silvia, 79, har stått vid kung Carl Gustafs, 77, sida ända sedan de träffades på 70-talet. Redan från dag ett fick hon stor uppmärksamhet och svenska folket kom snabbt att älska henne. Under årens lopp har hon verkligen tagit rollen som Sveriges drottning på allvar och hon jobbar än idag otroligt hårt.

– Kalendern är otroligt späckad och den finns ju publicerad också på hovets hemsida. Men där är det bara några få saker som publiceras, i själva verket är det många många fler, berättade journalisten och författaren Ingrid Thörnquist som följt Silvia under en längre period.

Under hösten har hon varit på plats i både New York och i tyska Mainau. Hon har även haft lite förhandsfirande för sin kommande 80-årsdag och hon sitter dagligen i möten med olika stiftelser.

Annons

Drottning Silvias knep under Nobel – för att dölja problemen

December är dessutom en extra hektisk månad, inte bara i år med tanke på Silvias födelsedag, men också för att Nobel alltid går av stapeln i december. I söndags gick Nobelfesten av stapeln, vilket inte bara är en bankett i stadshuset för kungaparets del. Det är en lång dag med prisutdelning innan banketten.

Dagen efter Nobelbanketten är det även alltid en middag på kungliga slottet.

Hänt rapporterade om bilder från Nobelmiddagen då drottning Silvia bar en syrénfärgad gnistrande klänning. Men för att orka med den långa dagen behövde hon ta till lite knep. Bland annat brukar hon ha med sig en liten kudde att ha bakom ryggen.

Folkets oro för Silvia efter nya bilderna

De här bilderna kombinerat med den här informationen har nu väckt oro bland svenska folket. Nu är det flera som noterar att drottning Silvia faktiskt såg lite trött ut under Nobeldagarna. Vilket självklart inte alls är konstigt med tanke på det hektiska december-schemat och de långa dagarna.

Annons

”Hon har all rätt att få vara trött tänk själva hon fyller snart 80 år all respekt till henne”, skriver en person på Instagram.

”På prisutdelningen såg Silvia helt slut ut, som hon inte skulle klara av att stå. Något hände till banketten, då såg hon ut att klara alla timmarna igen. Plikten framför allt.”, skriver en annan.

”Hon fyller 80 år nu. Det bär respekt med sig. Hon är så klart trött”, skriver en tredje.

”Noterade att hon såg ut att nästan svimma, såg inte bara trött ut utan sjuk. Dags att de lämnar över till Victoria.”, hälsar en fjärde.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons