Kollegans kritik mot David Hellenius: ”Bör bara backa”

Kollegans kritik mot David Hellenius: ”Bör bara backa”
Martin Björk och David Hellenius har varit i mediebranschen lika länge och nu ifrågasätter Martin varför David blev så stor och inte han, och han har även lite att säga till om när det gäller Davids talkshow ”Hellenius hörna” på TV4.
Annons

Martin Björk, 46, har synts i media i över 20 år och väl i branschen har han axlat mer än en roll. Vi känner igen honom som radiopratare, skådis och frontfigur i reklam, men kanske mest som programledare även om det var ett tag sedan. Nu leder han återigen ett tv-program, den nya dokusåpan ”Are you the one?” på TV3, och innan har vi bland annat sett honom i ”Fråga Olle” och ”Vakna med the voice” som livesändes varje måndag-fredag under en period.

Annons

När han gästar det senaste avsnittet av ”Kändispodden” pratar han om andra programledare och lyfter frågan: varför blev de så stora med inte jag? De han syftar på är bland annat Pär Lernström, 37, och David Hellenius, 43. Där emot påpekar han att han inte sett dessa två som sina rivaler för att de alltid tillhört olika kanaler.

Men däremot anser Martin sig själv vara en fena på ”talkshow”-formatet och samtidigt som han lyfter sig själv passar han på att ge David Hellenius lite kritik för talkshowen ”Hellenius hörna” på TV4.

Annons

– Ska man ge kritik till en av Sveriges mest omtyckta programledare? Nej, men ibland tycker jag att man inte behöver skoja hela tiden, säger Martin i podcasten.

Men där emot erkänner han att han känna igen sig i David, att han gör precis det som han tycker att David kan ändra på.

– Jag tror också att jag har en fallenhet när jag sitter i studion för att jag känner att jag vill göra mig lite rolig, lite för mycket. Istället för att låta gästen vara den som blir rolig och intressant. Det är en fin balansgång och ibland så bör man bara backa. Jag tror att när jag ser David ibland så kan jag känna igen mig själv och känner att fan, ibland är det bra att bara backa bort lite och låta gästen briljera, säger han och fortsätter:

– Men jag tycker att han är sjukt grym.

Foto: IBL

Dela på:
Annons
Laddar